Het Centrum/Jaargang 34/Nummer 10256/Inhoud van tijdschriften

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Inhoud van tijdschriften
Auteur(s) A.F.
Datum Dinsdag 26 maart 1918
Titel Inhoud van tijdschriften
Krant Het Centrum
Jg, nr 34, 10256
Editie, pg [Dag], Eerste Blad, [3]
Opmerkingen Albin Windhausen vermeld als A. Windhausen
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

INHOUD VAN TIJDSCHRIFTEN.

      Inhoud van het St. Gregoriusblad van April:
      Prachtige bemerkingen over het rythme van den Passiezang, volgens de Vaticana. – De Misgezangen na ’t Epistel. – Wat is een kerkganger? – Mededeelingen aangnande de Ned. St. Gregoriusvereeniging.

De Volksmissionaris.

      De Maart-aflevering van dit geïllustreerd maandschrift van eenige Paters-Redemptoristen opent met een keurigfijne, gekleurde plaat van A. Windhausen, welke voorstelt, hoe Sint Gerardus beloond wordt om zijn liefde voor het H. Kruis. „Zijn spel”, zoo zingt een begeleidend versje over Sint Gerardus, „zijn spel is ’t liefdespel van Christus’ Heilig Kruis”.
      In een uitvoerig artikel wordt duidelijk de vraag beantwoord: „Wat zijn Odd Fellows, en wat willen zij?”
      Het stuk „Een voorspreker voor den Wereldvrede” wijst op den allerlei volkeren omvattenden liefde-arbeid, dien de H. Clemens Maria Hofbauer, nu een eeuw geleden, verrichtte, o a. bij het vredes-congres te Weenen in 1815.
      In „Neem en lees” vinden wij weer menige nuttige les. De Voortzetting van den „Katechismus der Maria-vereeniging”, door Pater Bensdorp z.g. in apologetischen geest geschreven, wijst ons nu op den grond van Maria’s veelvermogende voorspraak.
      Tenslotte volgt nog – behalve twee mooie kruiswegstaties uit de St-Janskerk te ’s-Hertogenbosch – de „Beteekenis van een retraitenhuis”, aangetoond uit een eerste lustrum-verslag van het St-Gerardus-retraitenhuis te Seppe, en de verklaring van Sint Paulus’ woord: „Wat ontbreekt aan het lijden van Christus, dat vul ik aan.”

A. F.

Overige vindplaatsen[bewerken]

  • Anoniem (26 maart 1918) ‘Uit tijdschriften. De Volksmissionaris!’, De Maasbode, Ochtendblad, tweede blad, [p. 1] (gedeeltelijk).
  • A.F. (27 maart 1918) ‘De Volksmissionaris’, De Tijd, [p. 6].
  • A.F. (28 maart 1918) ‘Boekbeoordeeling. De Volksmissionaris!’, Dagblad van Noord-Brabant, [p. 3].
  • A.F. (3 april 1918) ‘De Volksmissionaris’, Nieuwe Venlosche Courant, tweede blad, [p. 1].