Het Centrum/Jaargang 38/Nummer 11346/Kalenders

Uit Wikisource
Kalenders
Auteur(s) Anoniem
Datum Vrijdag 4 november 1921
Titel Kalenders
Krant Het Centrum
Jg, nr 38, 11346
Editie, pg [Dag], Eerste Blad, [2]
Opmerkingen Albin Windhausen vermeld als A. Windhausen
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Kalenders.

De liturgische St Gerarduskalender voor 1922.

      Deze kalender wordt naar St. Gerardus Majella genoemd, omdat een tafereel uit het leven van dezen Heilige, op het schild is voorgesteld; voor 1922 is gekozen en zeer fraai door den kunstschilder A. Windhausen uitgevoerd, de verschijning der Madonna bij Sint Gerardus’ laatste ziekte. Liturgisch wordt de kalender genoemd, omdat aan de voorzijde der dagpapiertjes nauwkeurig wordt aangegeven, welke H. Mis op dien dag in de kerken der Nederlandsche bisdommen gelezen wordt. Verder zou men hem ook nog humoristisch kunnen noemen, daar aan de keerzijde der dagpapiertjes een overvloed van uien en anecdoten te vinden is.
      Wie met dezen kalender zijn huiskamer wil versieren (en gaarne uiten wij den wensch, dat dit algemeen moge geschieden), abonneere zich op het geïllustreerd godsdienstig maandschrift „De Volksmissionaris”, aan welks abonné’s deze kalender gratis wordt gezonden. (Administratie van „De Volksmissionaris”, Kapel in ’t Zand, Roermond.)

MANNA-KALENDER.

      Uitgave Redactie Mannakalender, Beek bij
      Uitgave: Redactie Mannaklender, Beek bij Nijmegen.
      Ons werd uit Oostenrijk toegezonden een keurig uitgevoerd kalendertje 1922 „Manna-Kalender” voor de Jeugd. Uitgegeven door de Paters Salvatorianen voor de Hollandsche kinderen, bewerkt door een moeder.
      Uit een bijgevoegde mededeeling nemen we het volgende:
      Sinds enkele jaren geeft de orde der R.R.P.P. Salvatorianen, wier hoofdzetel Rome is, een kinderkalender uit, die zich in Duitschland in een buitengewonen bijval mocht verheugen. De jaarlijksche oplage bedraagt aldaar 125000 stuks.
      Niet alleen, wegens het gemis in Nederland van een degelijken kinderkalender, maar ook door de werkelijk, kunstzinnige Duitsche uitgave aangemoedigd, besloot de orde in samenwerking met Hollandsche vrienden tot een speciale uitgave voor Nederland.