Het Huisgezin/Jaargang 57/Nummer 7092/Missienaaikring "Petrus Donders"

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Missienaaikring „Petrus Donders”
Auteur(s) Anoniem
Datum Maandag 15 maart 1926
Titel Stadsnieuws. Missienaaikring „Petrus Donders”.
Krant Het Huisgezin
Jg, nr 57, 7092
Editie, pg [Dag], Tweede Blad, [2]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

MISSIENAAIKRING „PETRUS DONDERS”.

      Te midden van zeer fraaie kasuifels zien wij in de etalage der fa. Gebrs. Wehmeyer, Hinthamerstraat, geëtaleerd een mooie schilderij van den kunstschilder A. Windhausen, voorstellende den Eerbiedwaardigen Pater Petrus Donders te midden van zijn melaatschen. Dit schilderij is de hoofdprijs van een loterij, welke uitgeschreven wordt ten bate van den Missienaaikring „Petrus Donders”, welke zich ten doel stelt kleederen te vervaardigen voor de arme kinderen en vooral voor melaatschen van Suriname.
      Wanneer men dit kunstwerk ziet, waarbij frappeert de treffende gelijkenis van den eerbiedwaardigen pater, dan kan ’t niet anders of men koopt een lot, echter niet alleen om de kans, die men heeft, doch ook om ’t goede doel.
      Het behoeft niet meer gezegd, dat de fa. Gebrs. Wehmeyer op ’t gebied van kasuifelfabricage een uitstekenden naam heeft. ’t Beste bewijs daarvan is wel, dat het aantal orders steeds groeit, zoodat deze firma naar verdere uitbreiding moet uitzien.
      Thans zien we naast een aantal geheel zijden missiekasuifels, waarvan ’t ons verwondert dat zij voor den prijs van f 30 tot f 33 kunnen geleverd worden, een bijzonder prachtig driestel van wit velours-Jacquerd op goud-geel fond, met garnituren in oud-gothieken stijl. Een kunststukje op zichzelf.
      Voorts zagen wij voor kasuifels een nieuw soort zijde, buitengewoon licht en waschbaar, zeer geschikt voor de missiekoffers.
      Een etalage ’n bezoek waard.