Het Nieuws van den Dag/1884/Nummer 4396/Blijkens het programma

Uit Wikisource
‘Blijkens het programma van de 35e Algemeene Vergadering der Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, […]’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit Het Nieuws van den Dag, donderdag 19 juni 1884, Tweede Blad, [p. 1]. Publiek domein.

[ Tweede blad, 1 ] Blijkens het programma van de 35e Algemeene Vergadering der Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, welke op Zondag, Maandag en Dinsdag, 6, 7 en 8 Juli a. s., te Leeuwarden zal worden gehouden, zullen Zondagavond om 7 uur op het Stadhuis aldaar de diploma’s uitgereikt, en om 8 uur de afgevaardigden en leden worden verwelkomd; daarna concert in den Prinsentuin. Maandagmorgen om 9 uur opening der alg. vergadering op het Stadhuis, om 1 uur voordracht van Prof. S. Talma, uit Utrecht, over dilatates cordis; verder wetenschappelijke mededeeling. Om 3 uur tocht naar Heerenveen per extratrein; om 5 uur gemeenschappelijke maaltijd aldaar in het hôtel Jorissen, en des avonds concert in het Oranjewoud. Dinsdagmorgen om 9 uur voortzetting der alg. vergadering; om 1 uur voordracht van Prof. S. E. van Iterson, uit Leiden, over de orthopaedie in hare verhouding tot de wetenschap, kunst en maatschappij; daarna verdere wetenschappelijke mededeelingen; om 6 uur feestmaaltijd in het gebouw De Harmonie.
 De afgevaardigden en leden hebben gedurende hun verblijf te Leeuwarden vrijen toegang in de verschillende sociëteiten, zoomede tot het Friesch Diaconessenhuis en het St. Anthonie Gasthuis; terwijl hun op den 8sten de gelegenheid zal worden gegeven de gevangenissen te bezichtigen.