Het Vaderland/Jaargang 55/15 augustus 1923/Avondblad/Weekbladen

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Weekbladen
Auteur(s) Anoniem
Datum Woensdag 15 augustus 1923
Titel Weekbladen
Krant Het Vaderland
Jg, nr 55, ?
Editie, pg Avondblad A, 2
Het Vaderland vol 055 1923-08-15 Avondblad Weekbladen.jpg
Opmerkingen Calvin Coolidge vermeld als Coolidge, Nathan Wolf als N.H. Wolf, Jacoba van Heemskerck als Jacoba v. Heemskerk, Theo van Doesburg als Theo v. Doesburg
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

WEEKBLADEN.

      Het Panorama brengt een viertal foto’s van den Juweelenstoet te Antwerpen en een reeks interessante kieken van duikers en hun onderzeeschen arbeid. Voorts: De overlandvlucht Rotterdam–Gothenburg, Indische tempels, twee mooie foto’s van Parijs, president Coolidge den eed afleggend, gemengd geillustreerd nieuws en de ontspanningsrubrieken.
      De bijlage van De Kunst geeft het portret van Sessue Hayakawa, de bekende Japansche filmacteur, N. H. Wolf bespreekt de nieuwe gemeentewet. Het opstel over de Mij. Rembrandt wordt besloten. Van Jan Klopper en P. v. d. Braken: gedichten. Wolf heeft een interview gehad met William Fox. Ten slotte een en ander over het tooneelgezelschap Het Voetlicht.
      In Architectura wordt de dood van Jacoba v. Heemskerk herdacht. Theo v. Doesburg wijdt een artikel aan voorwaarden tot een nieuwe architectuur. Van Herman Hana een satire: Rosé gordijnen.