Het Vaderland/Jaargang 55/26 januari 1923/Avondblad/Concert- en tooneelgids

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Concert- en tooneelgids
Auteur(s) Anoniem
Datum Vrijdag 26 januari 1923
Titel Concert- en tooneelgids
Krant Het Vaderland
Jg, nr 55, ?
Editie, pg Avondblad B, 2
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

CONCERT- EN TOONEELGIDS.

      Het concertbureau Felix Augustin bericht ons, dat het abonnementsconcert van den Beethovencyclus op a.s. Maandag in Diligentia door ziekte van en der artisten van het Boedapester Strijkkwartet tot later is uitgesteld.

      Het Capetkwartet zal in Februari weer een tournée door ons land maken.
      15 Februari spelen zij in den Haag bij de Kamermuziekvereeniging.

      Woensdag 7 Februari zal Schäfer op zijn derde concert in Diligentia werken van Schumann, Chopin en eigen composities spelen.

      Zondagmiddag 4 Februari geeft in Diligentia de violist Arthur Orobio de Castro een concert, met medewerking van Gertrud Förstel (zang) en Siegfried Blaauw (piano).

      Morgen Zaterdagavond zal Theo van der Pas het volgende programma ten gehoore brengen: Sonate en sol mineur van Ph. E. Bach, Sonate Pathetique van Beethoven. Fantasie f moll op 49 van Chopin, Intermezzo A dur op. 118 No. 2, Intermezzo Es mol op. 118 No. 6, Rhapsodie g moll op. 79 No. 2 van Brahms, Oude Kasteelen op. 14 van v. d. Sigtenhorst Meyer, Chant Polonais van Chopin-Liszt en Rhapsodie Hongroise No. 8 van Liszt.

      Het programma voor het concert van Dinsdag 30 Januari in Diligentia, te geven door den Russischen violist Alexander Petschnikoff en de Münchener pianiste Therese Diehn–Slottko bevat o.a. 3 noviteiten voor viool en piano: Sonate van Brandts Buys op. 26, Suite van Heinr. Noren op. 16 en Poème van Catoire. Voor piano de Wandererfantasie van Schubert.

      Zaterdagavond en Zondagmiddag geeft het Rotterdamsch Tooneel nog twee voortellingen in het Theater Heerengracht van het Haagsche blijspel De Hanebalk, in 3 bedrijven door Joh. W. Broedelet. Regie: Chrispijn Sr.

      Zondagavond geeft het Rotterdamsch Tooneel in het Theater Heerengracht nog een opvoering van het tooneelspel Madame Sans-Gene, in 3 bedrijven en ’n voorspel door Victorien Sardou en Emile Moreau. Cathérina Hubscher speelt ook ditmaal Marie van Eysden-Vink. Regie: Chrispijn Sr.

      Maandagavond 29 Januari gaat in het Theater Heerengracht Franz Molnar’s geestig detective blijspel Timm Boots door het Hofstad-Tooneel. Optreden van Marie Holtrop, Hermann Schwab, Louis Chrispijn Jr., Piet Bron, e.a. Regie: Louis Chrispijn Jr.

      Dinsdagavond geeft het Nederlandsch Tooneel in den Koninklijken Schouwburg nog een laatste opvoering van Rostand’s Cyrano de Bergerac met Hubert la Roche in de titelrol.

      Zondagmiddag zullen Kurt Schwitters, Theo v. Doesburg, mevr. v. Doesburg en Huszar in Diligentia een verklaring geven van wat Dada is. Ook eenige lichtbeelden zullen vertoond worden.