Het Vaderland/Jaargang 61/7 januari 1930/Avondblad/Weekbladen

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Weekbladen
Auteur(s) Anoniem
Datum Dinsdag 7 januari 1930
Titel Weekbladen
Krant Het Vaderland
Jg, nr 61, ?
Editie, pg Avondblad C, 2
Het Vaderland vol 061 1930-01-07 Avondblad Weekbladen.jpg
Opmerkingen Pieter Scharroo vermeld als P.W. Scharroo, Theo van Doesburg als Theo v. Doesburg
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Weekbladen

      Mondain den Haag opent met Nap de la Mar en Cisca Kremer in Flierefluiters Oponthoud. Willem Teunissen, Hugo Helms rechterhand vertelt van zijn herinneringen van voor en achter het voetlicht en voorts zijn er kieken van Nap en Verona, van de Italiaansche Opera, alsmede van Mooi Zwitserland en bijdragen van Carlo Jung.

      In Binnenhuis schrijft Paul Bromberg ever meubelen van onzen tijd en oefent een critiek op het werk van Lauterbach en Hjarth welke volkomen klopt met de onze. Verder een artikel over het stoomen van hout en een over schuurapparaten.

      Bouwbedrijf wijdt een artikel aan het 25-jarig bestaan van het Ned. Cement Syndicaat. H. Bancke draagt eenige beschouwingen over cement-chemisme bij; verder een artikel over de Eerste Ned. Cementfabriek te Maastricht, de rede van prof. dr. C. J. Nieuwenburg over het chemisme in de binding van portland-cement, een artikel over den invloed van de oplegging van cement en een artikel van P. W. Scharroo over papieren lakken voor het verpakken van cement. Van dezelfde hand is een In Memoriam A. R. Veenstra; Theo v. Doesburg schrijft over terrassenarchitectuur.

      De Installateur schrijft over de bedwelming van varkens door elctriciteit, over koelinrichtingen voor middenstands- en industrieele bedrijven en over de Edison-accumulatoren.