Het Volk/Nummer 11657/Ochtendblad/Nog altijd feest in Roermond

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nog altijd feest in Roermond
Auteur(s) Anoniem
Datum Woensdag 24 augustus 1932
Titel Nog altijd feest in Roermond. Tentoonstellingen, winkelweek en wedstrijden trekken duizenden bezoekers. Het nieuwe gemeente-museum geopend
Krant Het Volk
Jg, nr ?, 11657
Editie, pg Ochtendblad, tweede blad, 5
Het Volk no 11657 Ochtendblad Nog altijd feest in Roermond.jpg
Opmerkingen Frederik Schmidt Degener vermeld als F. Schmidt Degener
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Nog altijd feest in Roermond

Tentoonstellingen, winkelweek en wedstrijden trekken duizenden bezoekers

Het nieuwe gemeente-museum geopend

Roermond, – Dinsdag.

      In de feestelijk versierde straten wordt het steeds drukker en gezelliger. We vallen van de eene plechtigheid in de andere; nauwelijks zijn de klanken voor de plechtige raadszitting en tentoonstellings-ouverture verstomd, of de muziek blaast weer lustig de „Winkelweek” in.
      Het comité ving onder deze tonen haar ronde door de stad aan en honderden sloegen het schouwspel gade. De winkels der stad zijn dan ook alle fraai versierd. Overal verdringen zich groepjes van grooten en kleinen om de uitstallingen, waaraan aardige attracties verbonden waren.
      De Zondag heeft een groote drukte meegebracht. Hij bracht uit het geheele land volk naar de tentoonstellingsterreinen. Ook vele Duitschers vertoefden in de kleurige straten. De tentoonstelling bleek een ongekende belangstelling te genieten.
      Wie op zijn vacantietocht door Roermond trekt, zal werkelijk deze expositie niet mogen overslaan.
      Tijdens het avondconcert door de harmonie van Tegelen waren de ruime tentoonstellingsterreinen te klein, om de duizenden bezoekers te bergen. Het weer was uitstekend en een zitje met zoo’n mooie natuur-entourage kon men zich nergens beter denken.
      Buiten de groote expositie is er in de nijverheidsscholen nog een andere jubileumtentoonstelling van de werkstukken der leerlingen, die ook door velen wordt bezocht. Tot laat in den nacht duurt het feestrumoer voort.
      Gisteren werd een wielerwedstrijd om het Limburgsch kampioenschap onder de reglementen van de N.W.U. gehouden. Op het circuit van Grathem werd deze rit van 180 K.M. verreden. Er was langs den weg een ongekende belangstelling, die tegen de finish zeer sterk aangroeide.
      Winnaar werd Müller uit Eijgelshoven, die met 11 minuten tijdsvoorsprong op Vroomen, in Heerlen aankwam.

De opening van het museum

      Vanmiddag heeft prinses Juliana het nieuwe gemeente-museum aan den Maastrichterweg geopend. Vooraf gegaan was een lunch ten huize van den burgemeester.
      Aanwezig waren hierbij o.m. de commissaris van de koningin in Limburg, dr. F. Schmldt Degener, hoofddirecteur van het rijksmuseum te Amsterdam als vertegenwoordiger van den minister van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen, de gemeenteraad van Roermond en eenige tientallen genoodigden.
      De burgemeester hield een begroetingsrede, waarin hij o.m. een overzicht gaf van de bezoeken die sinds 1815 de vorstelijke familie aan Roermond hebben gebracht. Namens het gemeentebestuur bood hij den gouden penning der stad Roermond aan prinses Juliana aan. Deze opende daarna het museum.