Johan Godart van Gendt jr./Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst
Auteur(s) Johan Godart van Gendt jr.
Datum Zaterdag 8 juni 1872
Titel Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst
Tijdschrift De Opmerker
Jg, nr, pg 7, 23, [7]
Opmerkingen Abraham Nicolaas Godefroy vermeld als A.N. Godefroy, Jan Leliman als J.H. Leliman, Dolf van Gendt als A.L. van Gendt, Willem Springer als W. Springer, Cornelis Vermeijs als C. Vermeijs, Johannes Wilhelmus Boerbooms als Boerbooms
Brontaal Nederlands
Bron libserv.tudelft.nl
Auteursrecht Publiek domein

MAATSCHAPPIJ


TOT


BEVORDERING DER BOUWKUNST.


      Het bestuur heeft de eer ter kennis van belanghebbenden te brengen, dat op de prijsvragen voor 1871 zijn ingekomen de navolgende antwoorden:
      Op de 1e prijsvraag (gasthuis) 3 ontwerpen gemerkt: No. 1 Tot oefening, No. 2 In een gezond, enz. No. 3. Ziekentroost.
      Op de 2e prijsvraag (kritische beschouwing der verschillende onderwijs-methoden in de bouwkunst) één onvoltooid antwoord.
      Op de 3e prijsvraag (hoofdtrap) 2 ontwerpen, gemerkt: No. 1 Ieder arbeider enz. en No. 2 Alle anfang u. s. w.
      Deze ontwerpen zijn in handen gesteld eener commissie van beoordeeling, bestaande uit de Heeren A. N. GODEFROY, J. H. LELIMAN, A. L. VAN GELDT, W. SPRINGER en C. VERMEIJS, naar aanleiding van wier overlegd rapport wordt bekend gemaakt dat geen der ingezonden antwoorden bekroond kan worden, doch dat de antwoorden No. 1 (tot oefening) No. 3 (Ziekentroost) op de 1e prijsvraag loffelijk vermeld worden. Als vervaardiger van het ontwerp No. 1 (Tot oefening) heeft zich doen kennen de heer BOERBOOMS te Arnhem.
      De inzenders der ontwerpen en antwoorden worden verzocht hunne stukken binnen veertien dagen te laten terughalen bij de heeren L. VAN BAKKENES & Co., boekhandelaars Heerengracht bij de Wolvenstraat K. K. 194 alhier, tegen opgaaf van het kennelijk teeken hunner naambriefjes.


Amsterdam


6 Juni 1872.


Namens het bestuur,


De 2e Secretaris


J. G. VAN GENDT JR.