Naar inhoud springen

Leydse Courant/1786/Nummer 115/Isaac van de Watering en Johannes Hermanus Noordbeek

Uit Wikisource
‘Isaac van de Watering en Johannes Hermanus Noordbeek, Notarissen in ’s Gravenhage, zyn van meening […] op Heden, Maandagden 25 September […] te veilen, en op Maandag den 2 October […] finaal te verkoopen: […] [advertentie]’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Leydse Courant, maandag 25 september 1786, [p. 3]. Publiek domein.

[ 3 ][I]SAAC VAN DE WATERING en JOHANNES HERMANUS NOORDBEEK, Notariſſen in ’s Gravenhage, zyn van mee[nin]g, als laſt en ordre hebbende van hunnen Principaalen in de Schutters Doelen, op Heden, Maandagden 25 September, des [avo]nds ten vyf uuren te veilen, en op Maandag den 2 October daar aanvolgende, des avonds ten 6 uuren, finaal te verkoopen:

No. 1. De aanzienlyke en extra vermaakelyke HOFSTEEDE, genaamd WEST-KAMP, ſtaande en geleegen aan den Hout Weg, in Haag Ambagt, omtrent drie quartier uur gaans van ’s Gravenhage, en een quartier van ’t Dorp Loosduinen, met deszelfs ruime hegt ſterk en wel doortimmerde Heere Huizinge, voorzien van een meenigte Kamers en Kabinetten, voor het grootſte gedeelte Behangen, geſtukadoord, beſchilderd en met Spiegels en Schilderyen boven de Deuren en Schoorſteenen geörneerd, hebbende de meeſte derzelve Kamers een fraay Uitzigt over de Landen, op diverſe Dorpen, daar omtrent geleegen, als mede ruime Keuken, en zeer goede Kelders; voorts Tuinmans Wooninge, ruime Koetshuis en Stallinge voor diverſe Paarden, Orangerie en verdere Getimmertens, leggende de voorſz. Hofſteede rondsomme in het Water (alwaar op een makkelijke wyze het verſe Water in en uit de Gragten kan worden gelaaten) en zynde voorzien van een Toorn en ſlaande Klok; verders met zyn Boomgaarden, Moes Tuin, visryke Vyver, Bosſen, Laanen en verdere Plantagien, met een Cingel of Hout Akkertje, ten Weſten de voorſz. Hofſteede, als mede een gedeelte van den Hout Weg, met het Geplante daar op ſtaande, uitkomende dezelve Hofſteede met een fraaye Oprei-Laan, aan de Zuidzyde van de Loosduinſche Weg, groot met zyne Cingels, Gragten, Laanen en Plantagien, te zamee volgens Kaarten daar van zynde, omtrent negen Morgen; voorts nog een Arbeiders- of Tuinmans-Huisinge, en twintig Roeden Land, in het vierkant, daaraan gehoorende, ſtaande en geleegen aan de Weſtzyde, ’t einde der voorſz. Oprei Laan, aan het Bruggetje; en eindelyk een Laantje of Hout Akkertje, loopende van den Hout Weg, langs de Weſtzyde van het Land, van de volgende Party, tot aan de Loosduinſche Vaart.Zynde de voorſz. Buitenplaats en onderhoorige Landeryen belaſt, met een Jaarlykſche Erfpagt of Recognitie van 9 Gulden.
No. 2. Een kapitaale HUYSMANS-WOONING, met zyn Bargen, Schuur, Koe-Stallinge en verdere Getimmertens daar op ſtaande, voor het grootſte gedeelte vernieuws, met de nombre van dertig Morgen, vyf Hond en zes en negentig Roeden zoo WEY-, HOOY-, als TEEL-LANDEN, volgens Kaarten daar van zynde, geleegen in diverſche Perceelen, omtrent en annex de voorſz. Wooninge, in de Polder van Weſtkamp, onder Haag Ambagt.Welke voorſz. Wooning, met de Landeryen verhuurd is, aan Dirk Sprinkhuyzen, tot Kersmis 1791, voor ƒ 675 Vrygeld Jaarlyks, buiten de extra ordinaire Verpondinge.
No. 3. Een kapitaale HUYSMANS-WOONINGE, zedert weinig Jaaren nieuw uit de Grond opgebouwd, met zyn Bargen, Schuur, Koe-Stallinge en verdere Getimmertens daar op ſtaande, met de Nombre van zes en veertig Morgen drie Hond en negen en zeventig Roeden, zoo WEY-, HOOY- als TEEL-LANDEN, mede volgens de Kaarte daar van zynde, geleegen in diverſe Perceelen omtrent en annex de voorſz. Wooninge, in de Polder van Weſtkamp onder Haag Ambagt: Zynde gemelde Wooning met deszelfs Landeryen, Verhuurd aan Ag[eſtyn] van der Bol, ten opzigte van de Landeryen tot Kersmis 1791, en ten opzigte van de Wooning en Huyſinge tot Mey 1792, te zamen voor ƒ 950, ’s Jaarlyks Vrygeld, buiten de extraordinaire Verpondinge.
No. 4. Een Perceel TUYN of WARMOES-LAND, groot mede volgens Kaarte daar van zynde, omtrent twee Morgen en twee Hond, met de Tuynmans Wooninge en verdere Getimmertens daar op ſtaande, al mede ſtaande en geleegen in de Polden van Weſtkamp, aan den Houtweg, onder Haag Ambagt: Zynde de voorſz. Tuyn met de Huyſinge, Verhuurd aan Jacobus Konynenburg, tot primo November 1791, voor ƒ 200 des Jaars.
No. 5. Een party TUYN of WARMOES-LAND, groot volgens Kaarte daar van zynde, twee Morgen drie Hond en dertig Roeden, met de Tuynmans-Wooninge en verdere Getimmerte daar op ſtaande, ſtaande en geleegen in de Polder van Weſtkamp, onder Haag Ambagt, aan de Loosduinſche Vaart: Zynde deze party Verhuurd aan Pieter van der Gaag, tot primo November 1791, voor ƒ 200 des Jaars.
No. 6. En laatſtelyk een party TUYN of WARMOES LAND, groot volgens de Kaarte daar van zynde drie Morgen twee Hond en vyf Roeden, met de Tuynmans-Wooninge en verdere Getimmertens daar op ſtaande, al mede ſtaande en geleegen in de Polder van Weſtkamp, onder Haag Ambagt, aan de Loosduinſche Vaart: Deze Party is Verhuurd aan Cornelis Warmenhove, tot primo November 1791, voor ƒ 270 des Jaars.

De voorgemelde Buyten-Plaats kan driemaal van ieder Week door de Gegadigdens worden bezigtigd, als Maandags, Woens[d]ags en Vrydags, ’s namiddags van 1 tot 6 uur, mits hebbende een geteekend Briefje van een der voorſz. Notariſſen, ende ove[ri]ge Perceelen dagelyks door de Week, zonder Briefjes, ’s voormiddags van 10, tot ’s avonds ten 6 uuren: breeder by geaffi[g]eerde Biljetten gemeld: nader onderrigtinge te bekomen by voorn. Notariſſen, woonende in de Bier Straat en Nieuw Straat in [’s] Hage, by welke eerſtgem. de Bewyzen van Eigendom en Veil-Conditien te zien en te leezen zyn.