Limburger Koerier/Jaargang 47/Nummer 214-215/Eijsden, 23 Dec. (2)

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
‘Eijsden, 23 Dec.’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Limburger Koerier, zaterdag 24 december 1892, tweede blad, [p. 2]. Publiek domein.


[ tweede blad, 2 ] EIJSDEN, 23 Dec. Bij den molenaar T. Richelle te Hoog-Caestert werd deze week een varken geslacht, dat 19 maanden oud was en driehonderddertig – zegge 330 – kilo’s woog. Voorwaar geen kleintje.

– In den nacht van Woensdag op Donderdag werd diefstal met inbraak gepleegd bij den kuiper Ant. Geurten te Lanaye. De dieven hebben een ruit met zeep bestreken, stuk geslagen en daarna het venster geopend. In eene plaats, door de gang van de slaapkamer gescheiden, hebben zij eene kast opengebroken en daaruit ruim 100 francs ontvreemd.

G. had den vorigen dag geld geïnd vaneen varken, dat hij verkocht had. Uit alles blijkt, dat de dieven goed van de plaatselijke omstandigheden op de hoogte waren, en dat de politie ze dus niet ver zal behoeven te zoeken.

– In de raadsvergadering van Woensdag is aangenomen het voorstel van heeren Ged. Staten, om, binnen het tijdvak 1 April–1 October aanstaande jaar, op de gemeentewegen, die van provinciaal belang zijn, proeven te nemen met de stoomwals. De proeven zullen genomen worden op de Breusterstraat over eene lengte van 2 kilometer en niet aanvangen voor 1 Juli. De wals wordt kosteloos door de provincie verstrekt, terwijl per strekkenden kilometer plus minus 250 kubieke meter kiezel, door de gemeente te leveren, noodig zijn.

– – –