Limburger Koerier/Jaargang 49/Nummer 11/Roermond, 11 Jan.

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Roermond, 11 Jan.
Auteur(s) Anoniem
Datum Vrijdag 12 januari 1894
Titel Limburgsch Nieuws. Roermond, 11 Jan.
Krant Limburger Koerier
Jg, nr 49, 11
Editie, pg [Dag], [3]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

      ROERMOND, 11 Jan. In den laatsten tijd werd bij verschillende zendingen, die per spoor hier aankwamen, het een of ander vermist. Zoo mankeerde aan een mandje uit Amsterdam een kruik gedistilleerd, en aan een rol zoolleer had men een stuk uitgesneden, juist groot genoeg voor een paar zolen. Door de maatschappij wordt een onderzoek ingesteld en het is te hopen, dat de daders zullen worden ontdekt.

      – Het schijnt, dat men van het plein aan het Zwartbroek alhier een puinplaats zal gaan maken. Ten minste lagen heden verschillende hoopen asch, puin en ander vuil.
      Wij zijn zoo vrij de aandacht van hen, wien zulks aangaat, hierop te vestigen want afgezien van het onbehoorlijke om puin te storten op de openbare straat, kan men in den avond licht daarover vallen.

      – De volgende voordracht is opgemaakt tot aanvulling van de vacante plaatsen in het brandweerpersoneel: opperbrandmeester de heer Henri Delsing; plaatsvervangend opperbrandmeester de heer Leo Paulie; brandmeesters de heeren Jean Speetjes, Hub. Spits en Henri Peeters.

      – In ons bericht van gisteren hebben wij abusievelijk gemeld, dat bij de serenade aan den edelachtbaren heer burgemeester de beer Henri Bloemen namens de Kon. Harmonie had gecomplimenteerd. Dit moest zijn de heer Frits Claus.