Limburger Koerier/Jaargang 63/Nummer 77/Jubilé van Mgr. Dr. R. Corten

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jubilé van Mgr. Dr. R. Corten
Auteur(s) Anoniem
Datum Woensdag 1 april 1908
Titel Kerknieuws. Jubilé van Mgr. Dr. R. Corten.
Krant Limburger Koerier
Jg, nr 63, 77
Editie, pg [Dag], [3]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

KERKNIEUWS.

      Jubilé van Mgr. Dr. R. Corten. — ROLDUC. Zaterdag vierde Mgr. Dr. R. Corten, Directeur van Rolduc, den dag waarop hij vóór 40 jaren tot priester werd gewijd. Vlaggen wapperden van de hooge gevelmuren, wimpels, groen en bloemen sierden kruisgangen en zalen.
      De jubilaris droeg eene plechtige Hoogmis op van dankzegging, geassisteerd door de oudste leeraren.
      Om 12 uur ontving de directeur de gezamenlijke leeraren, die hem complimenteerden bij monde van Mgr. dr. Nolens. Aan den feestdisch werd het geschenk van professoren en studenten, het geschilderd portret van den jubilaris, vervaardigd door den Roermondschen kunstenaar H. Windhausen, aangeboden. Van Mgr. Drehmanns ontving de jubilaris een lang en waardeerend schrijven; verder gelukwenschen van andere Bisschoppen, van bestuurders van grroote en kleine seminariën, van colleges en kostscholen, van kloosters en geestelijken; een brief van Z. E. Jhr. G. Ruijs de Beerenbrouck, heilwenschen van de ministers Bevers en Kolkman, van leden der Eerste en Tweede Kamer, van Deputatie en Griffier der Staten van Limburg, van oud-professoren en oud-studenten, van persoonlijke vrienden van den jubilaris en vrienden van Rolduc. Z. K. H. Prins Hendrik had eveneens een telegram van gelukwenschen gezonden.
      Een keurige bijeenkomst in de aula besloot den dag: voordrachten, zang met orkestbegeleiding en levende beelden verheerlijkten den Priester-Leeraar.