Limburger Koerier/Jaargang 75/Nummer 29/Weldadigheidsuitvoering

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Weldadigheids-
uitvoering
Auteur(s) Anoniem
Datum Woensdag 4 februari 1920
Titel Roermond. Weldadigheids-uitvoering
Krant Limburger Koerier
Jg, nr 75, 29
Editie, pg [Dag], D. 2.
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

ROERMOND.

Weldadigheidsuitvoering.

      Zondag en Maandag had alhier voor een stampvolle zaal eene liefdadigheidsuitvoering plaats ten bate der Eerw. Zusters Carmelitessen en der Weensche kinderen. De avonden werden geopen door uitvoeringen van het bekende Weener trio de gez. Hlger op piano, viool en cello die de toehoorders boeiden door hare heerlijke muziek Daarna werd een Weihnachtsoratorum opgevoerd onder directie van dhr. Elbert Franssen door een gemengd koor met medewerking van mej. Peeters sopraan, dhrn Eug. Gabriëls bariton, Henri Tijssen klavier en Br. Eleonorius orgel, die zich allen uitsetkend van hun taak kweten en wien een woord van lof niet mag onthouden worden.
      De gezangen van het Oratorium werden afgewisseld met een tiental groepen van levende beelden die zoowel wat groepeering, kleeding als lichteffect prachtig waren, waarvoor een woord van lof toekomt aan dhr. P. Windhausen, die hiervoor de hoofdleiding had. benevens aan de overige dames en heeren die zich voor dit doel geheel belangeloos beschikbaar stelden en tot het welslagen van die avonden hebben medegewerkt. Na afloop van het oratorium gaf het Weener trio nog eenige nummers ten gehoore die wederom luidde werden toegejuicht, zoodat het herhaaldelijk weder terug moest komen.
      Deze avonden hebben wederom bewezen dat, men in Roermond, als er maar samenwerking is, op kunstgebied heel wat kan gepraesteerd worden.
      Laten we daarom hopen dat deze avonden door meerdere zullen gevolgd worden, ten genoegen van het kunstminnend publiek en ten nutte der algemeene liefdadigheid.