Limburger Koerier/Jaargang 85/Nummer 106/Misplaatste zuinigheid?

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Misplaatste zuinigheid?
Auteur(s) Anoniem
Datum Dinsdag 6 mei 1930
Titel Misplaatste zuinigheid? Interlocaal postverkeer langs de tramlijn Roermond—Ittervoort
Krant Limburger Koerier
Jg, nr 85, 106
Editie, pg [Dag], eerste blad, 2
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Misplaatste zuinigheid?

Interlocaal postverkeer langs de tramlijn Roermond—Ittervoort.

      Sinds korten tijd is door de L. T. M. ingetrokken de gelegenheid welke tot nu toe bestond om post te verzenden met de tram van des morgens half zeven op de lijn Roermond—lttervoort.
      Tengevolge daarvan is een ernstige beperking gekomen in het onderling postverkeer tusschen de plaatsen, welke door deze tramlijn zijn verbonden, n.l. Horn, Beegden, Heel, Wessem, Thorn, Neeritter en Ittervoort.
      Brieven, die nu na half zes des avonds in een van die dorpen worden gepost, gaan nu allemaal ’s morgens per tram naar Roermond en worden van daaruit weer per tram omstreeks half twaalf naar de verschillende plaatsen hunner bestemming vervoerd, om daarna pas besteld te worden ter bestemde plaatse.
      Practisch komt de bezuiniging der L. T. M., welke bestaat in het uitsparen van een aparten conducteur op de ochtendtram hierop neer, dat een poststuk voor een afstand van een klein aantal kilometers dikwijls veel meer dan het dubbele van den afstand wordt meegezeuld (naar Roermond) terwijl tusschen het tijdstip van bestellen en bezorgen practisch een etmaal, 24 uur, ligt!
      Al zal dan het postverkeer tusschen genoemde plaatsen wel niet zoo bar groot zijn, toch lijkt ons de hier genomen regel welke een dergelijke vertraging in het interlocaal postverkeer veroorzaakt, een bezuiniging, die de wijshsid bedriegt!