Limburger Koerier/Jaargang 91/Nummer 128/Tentoonstelling van Limburgsche kunst te Aken

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tentoonstelling van Limburgsche kunst te Aken
Auteur(s) Anoniem
Datum Dinsdag 2 juni 1936
Titel Tentoonstelling van Limburgsche kunst te Aken
Krant Limburger Koerier
Jg, nr 91, 128
Editie, pg [Dag], 3
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

TENTOONSTELLING VAN LIMBURGSCHE KUNST TE AKEN

      Voor eenigen tijd is er hier gewezen op uitwisselingstentoonstellingen van Limburgsche en Rijnlandsche schilder- en beeldhouwkunst, welke o.a. te Aken en Maastricht zouden worden gehouden.
      De plannen hebben thans vasten vorm aangenomen. Op Zondag 7 Juni a.s. zal, voor wat de Limburgsche tentoonstelling in Aken betreft, deze door den Akenschen Burgemeester, in tegenwoordigheid van den Consul der Nederlanden en vele autoriteiten uit Aken en Limburg in heht Suermond Museum te Aken worden geopend.
      Het initiatief tot deze tentoonstelling is genomen door Dr. Ir. Edg. Schmid-Burgk te Aken in overleg met Prof. Dr. Cadenbach van de Technische Hoogeschool aldaar en Dr. Küttgens, conservator va nheht Suermondt-Museum, terwijl als bemiddelaar van Limburgsche zijde optrad Ir. W. Marres te Maastricht.
      De deelnemende Limburgsche kunstenaar zijn:
      Edmond Bellefroid, Charles Eyck, Henri Jonas, Harry Koolen, Paul Kromjong, Huub Levigne, Judy Micheels van Kessenich, Joep Nicolas, Suzanne Nicolas, Jef Scheffers, Harry Schoonbrood, Charles Vos, en Paul Windhausen.
      Voor de tentoonstelling te Aken is een catalogus samengesteld in de Nederlandsche en Duitsche taal, waarin Burgemeester Mr .L. B. J. van Oppen een voorwoord geschreven heeft en een korte inleiding van de hand van A. A. M. Stols verschijnt. De levensbeschrijvingen en korte karakteristieken van het werk der deelnemende kunstenaars zijn van de hand van Ir. W. Marres,
      De werken der Limburgsche kunstenaars zullen, na afloop der expositie te Aken, nog in verschillende steden in het Rijnland worden tentoongesteld o.a. te Düsseldorf en te Keulen.
      De tentoonstelling van kunstenaars uit het Rijnland te Maastricht zal op Zondag 14 Juni a.s. geopend worden. Hierover zullen binnenkort nadere mededeelingen verschijnen.

Overige vindplaatsen[bewerken]

  • Anoniem (3 juni 1936) ‘Tentoonstelling van Limb. Kunst te Aken’, De Limburger, tweede blad, [p. 1].
  • Anoniem (4 juni 1936) ‘Tentoonstelling van Limburgsche Kunst te Aken’, Nieuwe Venlosche Courant, tweede blad, [p. 2].
  • Anoniem (5 juni 1936) ‘Limburgsche kunst te Aken’, De Tijd, Avondblad, [p. 5].