Limburger Koerier/Jaargang 91/Nummer 61/Kunst

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kunst
Auteur(s) Anoniem
Datum Donderdag 12 maart 1936
Titel Kunst. Zuid-Limburgsche tentoonstelling te Amsterdam
Krant Limburger Koerier
Jg, nr 91, 61
Editie, pg [Dag], 12
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

KUNST

ZUID-LIMBURGSCHE TENTOONSTELLING TE AMSTERDAM

      Op Zaterdagmiddag a.s. om 3 uur zal de kustcriticus Jan Engelman in de toonzalen van het Instituut voor Kerkelijke Kunst te Amsterdam met een korte inleiding ’n tentoonstelling openen van werken van verschillende Zuid-Limburgsche kunstenaars. De tentoonstelling omvat werken van de kunstschilders Ed. Bellefroid, Henri Jonas, Harry Koolen, Paul Kromjong, Hub. Levigne, H. Schoonbrood, Jef Scheffers en Paul Windhausen. Verder zullen eenige beeldhouwwerken van Charles Vos geëxposeerd worden en een enkel werkstuk van den beeldhouwer Constant Houthamer. De architect A. J. N. Boosten zal eenige afbeeldingen en maquettes inzenden van zijn bouwwerken.

Overige vindplaatsen[bewerken]

  • Anoniem (11 maart 1936) ‘Zuid-Limb. Tentoonstelling. In het Instituut voor Kerkelijke Kunst te Amsterdam’, Limburgsch Dagblad, [p. 1].
  • Anoniem (11 maart 1936) ‘Zuidlimburgsche tentoonstelling in het Inst. voor Kerkelijke Kunst te Amsterdam’, De Telegraaf, Vierde Blad, p. 7.
  • Anoniem (12 maart 1936) ‘Zuid-Limburgsche Tentoonstelling’, De Gooi- en Eemlander, p. 5.
  • Anoniem (12 maart 1936) ‘Zuid-Limburgsche Tentoonstelling. Instituut voor Kerkelijke Kunst’, De Tijd, Ochtendblad, [p. 2].