Limburger Koerier/Jaargang 94/Nummer 223/De heer Evers tijdelijk wethouder

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De heer Evers tijdelijk wethouder
Auteur(s) Anoniem
Datum Vrijdag 22 september 1939
Titel Roermond. De heer Evers tijdelijk wethouder
Krant Limburger Koerier
Jg, nr 94, 223
Editie, pg [Dag], tweede blad, [4]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein
Roermond.

DE HEER EVERS TIJDELIJK WETHOUDER.

      Inzake het voorstel van B. en W. tot aanwijzing van een tijdelijk wethouder in verband met militaire dienst van den heer Ruyten, werd in de raadsvergadering van Donderdag de heer Evers, oud-wethouder, na stemming gekozen met 11 stemmen tegen 3 blanco. De heer Evers dankte voor het in hem gestelde vertrouwen en sprak de hoop uit ook de blanco-stemmers te kunnen bevredigen.
      Burgemeester Reymer verzocht den nieuwen wethouder aan zijn zijde plaats te nemen en sprak daarbij de verwachting uit dat de samenwerking weer even uitstekend zal zijn als in het verleden.
      Ter voorziening in de vacature mr. Geradts in het bestuur van Maatschappelijk Hulpbetoon werd gekozen de heer Turlings, die dan voorzitter wordt van de tweede afdeeling. Wijl de heer Turlings reeds bestuurslid van M. H. was, werd in de daardoor ontstane vacature benoemd de heer Damen. Burgemeester Reymer memoreerde de voortreffelijke diensten, welke mr. Geradts aan Maatschappelijk Hulpbetoon heeft bewezen.
      In verband met de ontslagname van burgemeester Reymer als voorzitter van de Commissie voor Onderwijszaken, werd in de ontstane vacature voorzien door de benoeming van wethouder mr. Höppener. De voorzitter zeide echter toe als voorzitter van het College van B. en W. alle belangstelling voor onderwijszaken te zullen houden.