Limburger Koerier/Jaargang 98/Nummer 85/Verdienstelijke werker gehuldigd

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Verdienstelijke werker gehuldigd
Auteur(s) Anoniem
Datum Maandag 12 april 1943
Titel Midden-Limburg. Roermond. Verdienstelijke werker gehuldigd
Krant Limburger Koerier
Jg, nr 98, 85
Editie, pg [Dag], [2]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

MIDDEN-LIMBURG

ROERMOND.

      Verdienstelijk werker gehuldigd. — Honderden zijn Zaterdag naar Roermond gekomen om dhr. R. Evers, directeur van de Roermondsche veiling bij gelegenheid van zijn zilveren jubileum te huldigen. In de versierde bovenzaal van de voormalige sociëteit Concordia aan de Swalmerstraat werd ’n druk bezochte receptie gehouden.
      De voorzitter der veiling, dhr. A. Rulkens, huldigde dhr. Evers namens het bestuur en wees uitvoerig op de uitstekende capaciteiten van den jubilaris, die in de afgeloopen vijf-en-twintig jaren zooveel voor Roermonds veiling heeft gedaan. Als gedachtenis aan dezen jubeldag bood dhr. Rulkens een geschilderd portret van den jubiaris zelf aan. welk schilderij door dhr. Windhausen vervaardigd wordt.
      Namens den bond van exporteurs in Limburg sprak dhr. M. Voestermans, die zijn woorden vergezeld deed gaan vam twee fraaie schilderstukken.
      Dhr. ir. v. d. Kroft, de tuinbouwconsulent in Limburg getuigde in zijn toespraak van de prettige samenwerking met dhr. Evers in het belang van den tuinbouw, waarna nog verscheidenen het woord voerden, o.a. de president van Roermonds Mannenkoor, dhr. W. Hosselet, van welk koor de jubilaris zoolang hij te Roermond is, een trouw lid was.
      Op deze door meer dan driehonderd personen bezochte receptie, werd den jubilaris ook een macht van bloemstukken aangeboden. Wij telden meer dan zestig bloemwerken.
      In het kantoor der veiling had des middags een huldiging door bestuur en personeel plaats. Namens het personeel sprak dhr. J. Caris, chef van den buitendienst en overhandigde den directeur het geschenk van zijn dagelijksche medewerkers: een prachtige schemerlamp. Het werd een mooie dag voor dhr. Evers, die ongetwijfeld nog lang in zijn herinnering zal blijven voortleven.