Limburgsch Dagblad/Jaargang 20/Nummer 235/K. Z. Roermonds Mannenkoor gehuldigd

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
K. Z. Roermonds Mannenkoor gehuldigd
Auteur(s) Anoniem
Datum Dinsdag 5 oktober 1937
Titel Roermond. K. Z. Roermonds Mannenkoor gehuldigd
Krant Limburgsch Dagblad
Jg, nr 20, 235
Editie, pg [Dag], eerste blad, [3]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

ROERMOND

K. Z. ROERMONDS MANNENKOOR GEHULDIGD.

      Naar aanleiding van het succes door Roermonds Mannenkoor in Scheveningen behaald (eerste prijs), werd het koor Zondagavond in ’t Christoffelhuis gehuldigd.
      [regel weggevallen] naar het Christoffelhuis, opgeluisterd door de muziekgezelschappen der stad. De groote zaal van het Christoffelhuis was smaakvol versierd. Namens de Kon. Harmonie sprak ir. Keylaars, die een lauwerkrans overhandigde. Vervolgens spraken nog mr. Gerads namens Roermonds Belang, de heer Schumacher namens de Zang- en Muziekvereeniging, de heer v. d. Broek namens de fanfare Kapel, de heer Evers namens St. Cecilia en de heer Heynen namens St. Cornelis. De heer Th. Geldrop sprak namens de Carnavalsvereeniging, de heer F. Tonnaer namens de Kasteleinsvereeniging en de heer Turlings namens het bestuur van het Christoffelhuis. De heer Hosselet bracht namens het dubbelkwartet Roermond hulde aan den directeur den heer de Rooy en loofde diens directie
      Nadat nog namens verschillende andere vereenigingen het woord gevoerd wag complimenteerde burgemeester Reymer koor en directeur met het behaalde succes en bood namens de gemeente een lauwerkrans aan.
      De heer Diebels, voorzitter van ’t Mannenwoor, huldigde den directeur en eerde hem met een mooien lauwerkrans.