Limburgsch Dagblad/Jaargang 7/Nummer 91/Limburgsche Tramwegmaatschappij

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Limburgsche Tramwegmaatschappij
Auteur(s) Anoniem
Datum Donderdag 17 april 1924
Titel Limburgsche Tramwegmaatschappij
Krant Limburgsch Dagblad
Jg, nr 7, 91
Editie, pg [Dag], [2]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

LIMBURGSCHE TRAMWEGMAATSCHAPPIJ

      Kort overzicht van de verrichte werkzaamheden van de Limburgsche Tramwegmaatschappij gedurende de maand Maart 1924.
      Lijn Maastricht—Gulpen. In de eerste helft van deze maand was het weer dermate ongunstig dat het werk geheel stil lag. Ruim 1700 M3 ballastgrind werd verwerkt en een aanvang gemaakt met het grondwerk van het emplacement Margraten terwijl het emplacement Maastricht bijna gereed kwam.
      In het gedeelte Margraten-Overbrugging Gulpdal bedroeg het grondverzet pl.m. 12000 M3., zoodat nog c.a. 15000 M3 te ontgraven overblijft. Met de werkzaamheden van den weg achter Neuborg werd een aanvang gemaakt. De werkzaamheden aan de overbrugging van het Gulpdal en aan het station te Gulpen werden voortgezet.
      Lijn Sittard—Heerlen. Het emplacement Sittard kwam deze maand geheel gereed, zoodat de trams tot aan het beginpunt d.i. nagenoeg voor het station kunnen rijden.
      Met het opbreken van het oude tramspoor Heerlen–Hoensbroek werd een begin gemaakt. De werkzaamheden aan de remise te Heerlen en het onderstation te Sittard werden voortgezet.
      Lijn Brunssum—Nuth.. De werkzaamheden van deze lijn kwamen geheel gereed, zoodat deze maand de geheele lijn in exploitatie kon worden genomen.
      Centrale Werkplaats Roermond. De bouw van de Centrale Werkplaats te Roermond had geregelden voortgang. Verwach wordt, dat deze binnen enkele maanden in bedrijf kan worden genomen.