Nieuwe Rotterdamsche Courant/Jaargang 69/Nummer 98/Avondblad/In het Parthenon te Athene

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
‘In het Parthenon te Athene is Zondag het 16de oriëntalisten-congres feestelijk geopend, […]’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Nieuwe Rotterdamsche Courant, dinsdag 9 april 1912, Avondblad, B, p. 2. Publiek domein.

[ Avondblad, B, 2 ]  In het Parthenon te Athene is Zondag het 16de oriëntalisten-congres feestelijk geopend, in tegenwoordigheid van het koninklijke paar en den Kroonprins als eerevoorzitter van hel comité van ontvangst. De minister van onderwijs, de rector van de hoogeschool te Athene, welke juist in deze dagen haar 75-jarig bestaan viert, en een Engelschman, een Franschman en een Duitscher voerden het woord.
 Het congres nam daarna het werk tot herstelling van de Propylaeën in oogenschouw en woonde een door de studenten van de universiteit gegeven receptie bij. ’s Avonds zou er in tegenwoordigheid van het koninklijke gezin weer een feestelijke bijeenkomst in het gebouw van de universiteit zijn.
 Toevallig viel Zondag niet alleen het Paaschfeest van de oostelijke en westelijke kerken samen, maar was het ook voor de orthodoxe kerk Maria Boodschap en voor Griekenland de gedenkdag van ’s lands onafhankelijkheid. Dit laatste feest is echter Maandag gevierd.