Nieuwe Rotterdamsche Courant/Jaargang 82/Nummer 267/Avondblad/Tentoonstellingen

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tentoonstellingen
Auteur(s) Anoniem
Datum Zaterdag 26 september 1925
Titel Tentoonstellingen
Krant Nieuwe Rotterdamsche Courant
Jg, nr 82, 267
Editie, pg Avondblad B, 1
Opmerkingen Rinus Reus vermeld als M.P. Reus, Cornelis van Eesteren als C. van Eesteren
Genre(s) Proza
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein
Tentoonstellingen.

M. P. Reus.      

      De schilder M. P. Reus te Dirdrecht is onlangs zestig jaar geworden. Hartelijkheid van vrienden is den zieke dien dag tot een opbeuring geweest. Nu heeft het Teekengenootschap Pictura een eere-tentoonstelling van zijn werken aangericht, die morgen zal worden geopend en tot 18 October te bezichtigen blijft.

      In de kunstzaal „Pictura” te ’s-Gravenhage is tot 16 October een tentoonstelling van Indische schilderijen en aquarellen door Jan Poortenaar.

      De kunstsalon „The Little Review” te New-York zal begin November een tentoonstelling openen van een groot aantal werken van Theo van Doesburg. Deze expositie, welke een overzicht zal geven van des schilders ontwikkeling, zal in de voornaamste groote steden van Amerika worden gehouden.
      Zij zal worden gevolgd door een voorjaard-expositie, bestaande uit architectuur-ontwerpen en modellen van Van Doesburg en C. van Eesteren.

Overige vindplaatsen[bewerken]

  • Anoniem (26 september 1925) ‘Van Doesburg-tentoonstelling in Amerika’, Het Vaderland, Ochtendblad, p. 3 (gedeeltelijk).
  • Anoniem (29 september 1925) ‘Van Doesburg-tentoonstelling in Amerika’, De Telegraaf, Ochtendblad, p. 2 (gedeeltelijk).