Nieuwe Rotterdamsche Courant/Jaargang 84/Nummer 124/Avondblad/Vlaamsche en Belgische kunst te Boedapest

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vlaamsche en Belgische kunst te Boedapest
Auteur(s) Anoniem
Datum Vrijdag 6 mei 1927
Titel Vlaamsche en Belgische kunst te Boedapest
Krant Nieuwe Rotterdamsche Courant
Jg, nr 84, 124
Editie, pg Avondblad, C, 1
Opmerkingen Jan van Eyck vermeld als Van Eyck, Hubert van Eyck als Van Eyck, Dieric Bouts als Dirk Bouts, Hans Memling als Memlinc, Bernard van Orley als B. van Orley, Jheronimus Bosch als Hiëronymus Bosch, Peter Paul Rubens als Rubens
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein

Vlaamsche en Belgische kunst te Boedapest.


      De tentoonstelling van Vlaamsche en Belgische kunst, welke 12 dezer te Boedapest zal worden geopend, zal, naar onze correspondent te Brussel meldt, naast oude en moderne schilderijen ook beeldhouwwerken, gobelins, enz. bevatten.
      De groote oude Vlaamsche meesters zullen er vertegenwoordigd zijn door belangrijke en representatieve werken van de Van Eyck’s, Rogier van der Weyden, Hugo van der Goes, Dirk Bouts, Memlinc, Jan Gossaert, B. van Orley, Hiëronymus Bosch, De Brueghels, e. a. Ook Rubens, Van Dijck, Jordaens, Teniers en Brouwer zullen er zijn met schilderijen uit de musea te Antwerpen en te Brussel en uit Belgische particuliere kunstverzamelingen, aangevuld met door Hongaarsche kunstliefhebbers in bruikleen afgestane doeken.
      Onder de meer modernen zullen nog vertegenwoordigd zijn: Navez, Portaels, Stevens, Leys, De Braeckeleer, De Winne, Vogels, Evenepoel, Wauters, Artan, Laermans, Ensor, Frédéric, Stobbaerts, terwijl de beeldhouwkunst uitkomt met Paul de Vigne, Vinçotte en Constantin Meunier. De hedendaagsche artiesten zijn er ook met Van de Woestijne, Opsomer, Anto Carte, Delaunois, Permeke, Servæs, Victor Rousseau en Georges Minne.