Ons Zuiden/Jaargang 1/Nummer 142/Maastricht 20 Juni/Kunst en Vermaak

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
‘Kunst en Vermaak’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit Ons Zuiden, woensdag 21 juni 1893, [p. 2]. Publiek domein.

[ 2 ]  — Het avondfeest gisteren door de vereeniging Kunst en Vermaak haren leden aangeboden in het casino St. Pieter, is uitmuntend geslaagd.
 De tuin, geheel geïllumineerd met lampions en veelkleurige ballons maakte een prachtig effect, terwijl het terrein nu en dan nog phantastisch verlicht werd met verschillende kleuren Bengaalsch vuur, in afwisseling met het afschieten van vuurpijlen.
 Het Harmonie-orkest der Stedelijke Muziekschool liet zich hooren in een schoon en afwisselend programma dat zeer verdienstelijk uitgevoerd werd en algemeen bijval vond.
 Na afloop van hot concert werd er gelegenheid tot dansen gegeven, waarvan door de beoefenaars der kunst van Terpsichore gretig werd gebruikt gemaakt.
 Voegen wij nog hierbij dat een prachtige avond dit feest begunstigde, en de tuin zoodanig bezet was dat geen plaatsje meer overbleef.
 Verder kunnen wij melden dat de vereeniging nog twee groote zomerfeesten organiseert en wel, in de helft der volgende maand een groot bal champêtre, en in den loop der maand Augustus een dergelijk avondfeest met concert.