Overijsselsch Dagblad/Nummer 1298/Het Retraitenhuis der Paters Retemptoristen

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het Retraitenhuis der Paters Retemptoristen
Auteur(s) P.
Datum Maandag 8 oktober 1923
Titel Overijsel en Gelderland. Het Retraitenhuis der Paters Retemptoristen.
Krant Overijsselsch Dagblad
Jg, nr ?, 1298
Editie, pg [Dag], [3]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Het Retraitenhuis der Paters Retemptoristen.

      Menigeen zal zich al meermalen hebben afgevraagd, hoe het staat met het in onze Provincie te bouwen St. Jozefsretraitenhuis. Naar wij vernemen, is er nog steeds niet voldoende geld bijeen om te bouwen. Daarom hebben de Paters met Kon. Besluit een loterij georganiseerd om daarin te voorzien. We vertrouwen, dat de lezers en lezeressen van O. D. gaarne een of meer loten zullen bestellen en bij anderen er propaganda voor zullen maken. Tegen het einde van deze maand is reeds de trekking.
      Het is geen loterij om te gokken; maar toch zijn er prachtige prijzen, die u kunnen aanmoedigen op deze wijze dit goede werk te steunen. Zoo werd o.a. een prijs beschikbaar gesteld door Z.Em. Kardinaal van Rossum en een andere door Z. D. H. Mgr. v. d. Wetering, Aartsbisschop van Utrecht. Onze beste kath. kunstenaars zonden een bijdrage, om slechts en me te noemen: van Toorop is er een gekleurde schets „Overgave.” ’ ’ eBrnard van Vlijmen stond het door hem geteekend portret van Kard. v. Rossum af. A. Windhausen schonk een in olieverf geschilderd portret (in prachtig vergulde lijst) van de Zalige Zuster Theresia van het Kindje Jezus, de veel vereerde Carmelietes.
      Verder kunt ge trekken een Simplex cycloide Dames of Heerenrijwiel uit de beroemde Simplexfabriek te Amsterdam, of een Burgers E. N. R. rijwiel uit de niet minder bekende fabriek te Deventer.
      Dan een prachtig servies van Fransch porcelein voor 12 personen (pl.m. 100 stuks); of wel het Standaardwerk van den H.Eerw. Pater J. Kroneburg: „Maria’s Heerlijkheid in Nederland” in acht prachtbanden.
      Eindelijk prachtige, waaronder echt Japansche vazen, klokken, barometers, enz. enz. enz.
      Wil iemand een kans wagen, hij haaste zich. In elk geval steunt ge een prachtig werk. ’t Is dus nooit verloren geld.
      Ge kunt loten bestelen, gelijk blijkt uit de advertentie in dit blad, bij Pater A. M. Philippone, Redemptoristenklooster, Roosedanl N. B.

P.