Overleg gebruiker:Ellywa

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wim Oehlen/ Wiel Oehlen[bewerken]

Hoi Ellywa,
Leuk dat je bijdraagt, maar wat is de bedoeling van deze pagina? Het lijkt op het weghalen van overbodige tekst op een Wikipedia-artikel en deze hierop Wikisource plakken omdat het auteursrechtelijk kan. Dit komt over als een tekstdump omdat het kan en bewaard dient te worden.

Even enkele puntjes: Ten eerste is de lay-out en de indeling van pagina's niet in overeenstemming met Wikisource. Informatie over een auteur staat op auteurspagina's: Auteur:Wiel Oehlen en afzonderlijke gedichten op bronpagina's [[AUTEUR/TITEL BUNDEL/TITEL GEDICHT]]. Ten tweede neem ik aan dat de naam van de auteur Wiel Oehlen is en niet Wim Oehlen. Daarnaast zou ik willen weten of dit 3 volledige gedichten zijn en niet een deel ervan. Als dit wel zou is passen deze stukken tekst beter op Wikiquote.

Dan zou ik nog willen weten wat de waarde is van deze gedichten. Ze komen over als inkijkexemplaren van de 3 verschillende dichtbundels waar ze instaan. Zo bezien kan de tekst wel auteursrechtelijke in orde zijn (kan OTRS niet raadplegen, maar ga ervan uit dat het in orde is), maar is het toch een vorm van reclame maken voor deze bundels. Reclame-uitingen en pogingen tot reclame maken (waar Wikipedia wel eens voor gebruikt wil worden en deze tekst ook vandaan komt) horen niet thuis op Wikipedia en Wikisource en dienen dus verwijdert te worden. Het vrijgeven van gehele dichtbundels zou de verdenking van reclame maken wegnemen, maar ik neem aan dat dat niet gebeurd. mvg, WillemBK (overleg) 17 feb 2017 18:44 (CET)

Het zijn 3 complete gedichten die vrijgegeven zijn via het OTRS ticket. Ik zie niet in waarom er sprake zou zijn van reclame. Maar ik kan geen mededelingen doen over de inhoud van het ticket. Dat kan je vragen aan een andere OTRS-er als je een crosscheck wil doen. De titel is inderdaad onjuist. Mijn excuses ook voor indeling en lay-out. Ik heb mij daar inderdaad niet in verdiept. Het is geloof ik de tweede keer dat ik hier iets bewerk. Ik meende dat zoiets als dit hier past, maar als dat niet juist is past het nergens. Omdat het volledige gedichten zijn denk ik dat het ook niet past op Wikiquote. Het is een tamelijk onbekende dichter, geboren in 1950 dus lijkt mij uniek materiaal. Als het hier niet in het beleid past, dan moet het maar verwijderd worden. Met vriendelijke groet, Ellywa (overleg) 17 feb 2017 19:06 (CET)