Overleg gebruiker:WillemBK
Onderwerp toevoegen Welkom op Wikisource, WillemBK!
|
Veel succes en plezier hier, <3elijke groeten van Klaas|Z4␟V: 7 okt 2013 20:06 (CEST)
Auteur/context?
[bewerken]Wie is de auteur van de tekst op Pagina:Vergif.djvu/10 en in welke context/categorie enz. kunnen we deze plaatsen? Klaas|Z4␟V:
Moderator
[bewerken]Proficiat met je aanstelling tot moderator. Mocht je vragen hebben laat dan maar iets weten. Asacha (overleg) 24 dec 2013 14:18 (CET)
Ja, van mij ook! Ben je bekend met wikisource-en? Daar lopen allerlei leuke projecten, waarvan ik persoonlijk de "proofread of the month" het leukste vind: samen in korte tijd een boek proofreaden etc. Dat geeft snel resultaat en is bovendien ook echt een "community"-activiteit. Ik zou het erg leuk vinden als we zoiets ook hier op wikisource-nl van de grond zouden kunnen krijgen. Maar de hoeveelheid bijdragen hier is nogal beperkt, tot op heden - en nou druk ik me voorzichtig uit..... Groet, Dick Bos (overleg) 24 dec 2013 22:40 (CET)
Groot volkomen Moolenboek
[bewerken]Beste Willem,
Ik heb een scan van 200 MB en zit een beetje in dubio: enerzijds wil ik deze wel on-line hebben, anderzijds is deze niet optimaal gesneden. Ik ben nu begonnen met een paar pagina's bij te schnijden en te OCR'en. Ik wil eigenlijk ook de structuur van het document behouden: Elke bladzyde heeft een voorloopwoord, dat wil zeggen dat het eerſte woord op de volgende bladzijde alvaſt gegeven wordt op de vorige pagina. Dat woord wil ik de link maken naar de volgende pagina, zodat het bladere "net als vroeger" gaat en zo is ook makkelijk te refereren naar een afzonderlijke bladzijde. (Sorry voor mijn oud Nederlandſ, maar ik wilde het even uitproberen). Kan ik beter wachten of kan ik alvast de gehele scan on-line zetten? Alle pagina's OCR'ren zal nog wel een tijd in beslag nemen. Het zijn zo'n 200 pagina's (dus 1 MB per pagina, maar straks bijgesneden minder).
(tweede bericht, als ik op "overleg gebruiker" onder jouw antwoord klik kom ik hier uit; Ik weet niet of je anders kunt zien dat ik een antwoord gegeven heb?)
Ik ben inderdaad van de pagina-indeling afgestapt: de tekst is 1 lange pagina. Ik heb wel de plaatjes van de pagina's als galerij opgenomen, zodat men kan zien hoe het er oorspronkelijk uitzag. Ik denk niet dat mensen naar een pagina zullen willen linken, wel naar een bepaalde plaat met omschrijving, en die links (ankers) zijn al aangemaakt door met HTML headers te werken. Alleen in het voorbericht heb ik het voorloopwoord laten staan om bij de tekst te kunnen komen, en bij de titelpagina heb ik een soortgelijke link gemaakt naar het voorloopwoord.
Vanaf pagina 10 (ik ben nu tot en met 7 gekomen) beginnen de Plaaten. Ik wil die in de galerij gewoon achter de tekstpagina's laten zien, maar in de tekst wil ik een voorbeeld geven op de plek waar de beschrijving begint. De platen zijn zo gedetailleerd dat je toch even heen en terug zult moeten schakelen. Vanaf dat moment wordt 'ie veel makkelijker leesbaar.
De lange s'sen laat ik liever staan, ook omdat de oorspronkelijke tekst zowel gewone als lange s'sen heeft. Ik heb het gevoel dat ik toch wat weglaat door er "moderne" s'sen van te maken. Je gaat het polygoon journaal ook niet rappen.
Het is nu nog veel (voor niet-molenaars) onbegrijpelijke tekst, en ik heb dan ook al een paar links naar wikipedia gemaakt voor wat vaktermen. Hier kwam ik trouwen een probleem tegen: als ik een "wikipedia:" link maak, kom ik op Engelse wikipedia uit, niet op de Nederlandse.
Voor molenaars (ik ben zelf molenaar in opleiding) zijn trouwens de meeste termen bekend. Vroeger was de molentechniek vergelijkbaar met de computertechniek van tegenwoordig: iedereen wist er wel wat vanaf, ook al kon men zelf geen molen bouwen. Er zijn mooie historische verhalen bekend van molenaars die hun molen voor de verzekering in de soep lieten draaien en daarna de zeilen met een mes bewerkten om bewijsmateriaal te vernietigen: de eerste de beste voorbijganger zou direct in de gaten hebben gehad wat er aan de hand was! Het Groot volkomen moolenboek (op de titelpagina staan het met 1 hoofdletter, wat bijzonder is omdat zelfstandige naamwoorden in de tekst meestal wel een hoofdletter krijgen) is voor mensen in het vak dus leesbaarder dan het in eerste instantie lijkt.
Ik had ook begrepen dat er een upload limiet van 100 MB is, maar iemand heeft aangeboden om daarmee te helpen. Een index voor pagina's lijkt me minder zinvol.
Groetjes, DonQuichote (overleg) 15 mei 2014 15:02 (CEST)
User page
[bewerken]Can you protect my user page? Like this ([edit=autoconfirmed] (indefinite) [move=autoconfirmed] (indefinite))) Greeting! --Kolega2357 (overleg) 8 jun 2014 14:19 (CEST)
Titelwijzigingen
[bewerken]Beste Willem, Bedankt voor het standaardiseren van sommige titels. Ik had er geen erg in dat ik in het begin twee verschillende noteringen gebruikte. Ik zal dit proberen recht te zetten. Hou er alleen wel rekening mee dat er ook vanuit wikipedia naar een aantal van deze artikelen verwezen wordt, bijvoorbeeld w:nl:De eierdans. Dus als je een artikel hernoemt en de redirect verwijdert is het raadzaam ook even op wikipedia te kijken. Alvast bedankt. Mvg, Vincent Steenberg (overleg) 17 apr 2015 20:43 (CEST)
Sjablonen
[bewerken]Dag WillemBK,
De categorie 'Sjabloon opmaak' zit aan alle sjablonen. Door gebruik van bepaalde sjablonen wordt de categorie meteen aan de pagina gezet waar dat bepaalde sjabloon wordt gebruikt. Dat is niet de bedoeling en ik weet niet hoe dat nou komt. Heb jij een idee? Het gebeurt vaak als het sjabloon 'Koptekst' wordt gebruikt.
GroetWeeJeeVee (overleg) 20 dec 2015 16:55 (CET)
- Goed bezig met die index-pagina's. De sjablonen "Gap, Dhr, Sperrschrift (is er misschien een betere titel), Block Center, X-smaller" vertonen bijna allemaal hetzelfde probleem. In deze sjablonen staat de categorie:Sjabloon opmaak (Categorie:Opmaaksjabloon klinkt beter) buiten de
<noinclude>
tekst. Dus:
<include>Inhoud sjabloon, iets met span</include><noinclude> {{Documentation}}</noinclude> [[Categorie:Sjabloon opmaak]]
- Dat zou moeten zijn:
<include>Inhoud sjabloon, iets met span</include><noinclude> {{Sjablooninfo|1= <templatedata> ... </templatedata> }} [[Categorie:Sjabloon opmaak]] </noinclude>
- Het sjabloon Documentation bestaat niet op nl-ws wel Sjablooninfo. Templatedata kan, maar is niet echt nodig voor index-pagina's. Visual Editor werkt niet met Index-extensie.
- Kort: Alles binnen de
<include>...</include>
haken wordt gebruikt op een andere pagina, alles binnen<noinclude>...</noinclude>
haken wordt alleen gebruikt op de desbetreffende pagina. In dit geval wordt de categorie alleen gebruikt voor het sjabloon en niet alle pagina's waar dit sjabloon wordt opgezet. --WillemBK (overleg) 20 dec 2015 17:16 (CET)- Dag Willem, fijn dat je dit hebt opgepakt, dat is zo wel duidelijk. Verder raak je ook meteen wat punten waar wij (Gebruiker: Dick Bos en ik) nog niet aan toe gekomen zijn. We proberen wat leven in nl-ws te brengen maar we zijn niet echt technisch. We kopieren wat templates uit de Duitse en Engelse ws, om te kijken of het allemaal werkt, dat lukt ons wel. Wij zijn wel gewend aan die Engelse termen, daar hebben we wikisource leren kennen en bewerken. We hebben nog geen tijd gehad om iets te vertalen of betere namen te geven. Maar als er meer andere mensen zouden gaan meewerken is dat natuurlijk wel van belang. Des te duidelijker de naam, des te eenvoudiger te leren. Als het nodig is hopen we vaker een beroep op jou te mogen doen. Hartelijke groet, WeeJeeVee (overleg) 20 dec 2015 20:15 (CET)
Wikizaterdag
[bewerken]Dag Willem BK, Komende zaterdag 11 juni staat de wikizaterdag in het teken van Wikisource, met name het werken met de Proofread-extension. Je bent van harte welkom. Het is op het kantoor van Wikimedia in Utrecht, van 13 tot 17 uur. WeeJeeVee (overleg) 9 jun 2016 15:59 (CEST)
RTRC
[bewerken]Dag Willem,
hartstikke mooi! Wilma en ik hebben allebei meteen RTRC geïnstalleerd, en het werkt! Ik zie dat we er nog van alles in kunnen instellen. Dus dat gaan we nog een keer uitzoeken. Ik voel me meteen een echte nerd met dit soort uitbreidingen. Leuk hoor. Maar ik hoop wel dat jij een oogje in het zeil blijft houden voor de beheersdingen die hier af en toe spelen (zoals die rare gebruikers die hier gebruikerspagina's zitten aan te maken). In ieder geval bedankt voor deze mooie tip. --Dick Bos (overleg) 16 okt 2016 21:23 (CEST)
- Goed om te horen. Als je vragen hebt stel ze gerust. Ook als je een uitbreiding op een andere wiki ziet (zoals uitbreidingen voor de index-pagina's op enwikisource) zeg het me en ik kijk ernaar. --WillemBK (overleg) 29 okt 2016 14:15 (CEST)
Modules
[bewerken]Hallo, ik ben bezig geweest met (meta) modules aan te maken voor documentatie van Sjablonen (kopie van engelse wikisource). Helaas is het nog niet gelukt. Ik loop nog ergens vast in wat script fouten, waar hij nieuw aangemaakte modules niet kan vinden. Excuses dat ik niet overal iets in het commentaar heb gezet bij het aanmaken van de Module. Mocht je dit niet willen, dan laat het maar weten en haal gewoon alles weg. Anders ga ik proberen om het toch aan de praat te krijgen. Groeten --Pslits (overleg) 20 nov 2016 17:08 (CET)
- Hoi. Voor mij is het prima als je alleen de link van de bron in de samenvatting zet, de rest vind ik zelf wel.
- Wat ik uit je bewerkingen haal is dat je vast loopt met enkele Lua-modules. Een simpele oplossing hiervoor is niet het Sjabloon:Documentatie te gebruiken, maar het Sjabloon:Sjablooninfo. De eerste is in gebruik op enws/enwp en de tweede op nlws/nlwp. Voor de rest verschillen ze niet in doel.
- Dan het moeilijkere deel. Modules maken gebruiken van de Scribunto-uitbreiding en zijn bedoeld voor bewerkingen en controle mechanismes die in het normale wiki script (dmv sjablonen) lastigere en met beperkingen te schrijven zijn. Een voorbeeld hiervan is de booleaanse Module:Yesno (zie ook Lua).
- Ik heb nog geen tijd gehad om de fout in je script te vinden, maar ik vermoed dat het iets met vertalingen en/of missende sub-modules te maken heeft. Als je wenst de modules te blijven gebruiken wil ik er wel naar kijken, maar als het slechts voor het gebruik van {{Documentatie}} bedoelt was zou ik aanraden om daarvoor gewoon {{Sjablooninfo}} te gebruiken.
- PS: Ik veronderstel dat het Sjabloon:Sj een kopie is van Template:Tl. Daarvoor is al een kopie: Sjabloon:Tl. Als dit klopt verwijder ik {{sj}}. WillemBK (overleg) 20 nov 2016 19:29 (CET)
Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey
[bewerken]Hello! The Wikimedia Foundation is asking for your feedback in a survey. We want to know how well we are supporting your work on and off wiki, and how we can change or improve things in the future.[survey 1] The opinions you share will directly affect the current and future work of the Wikimedia Foundation. You have been randomly selected to take this survey as we would like to hear from your Wikimedia community. To say thank you for your time, we are giving away 20 Wikimedia T-shirts to randomly selected people who take the survey.[survey 2] The survey is available in various languages and will take between 20 and 40 minutes.
You can find more information about this project. This survey is hosted by a third-party service and governed by this privacy statement. Please visit our frequently asked questions page to find more information about this survey. If you need additional help, or if you wish to opt-out of future communications about this survey, send an email to surveys@wikimedia.org.
Thank you! --EGalvez (WMF) (talk) 13 jan 2017 23:25 (CET)
- ↑ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
- ↑ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
Klok
[bewerken]Dag Willem,
geweldig hoor! De klok zit al in m'n rechterbovenhoek, en nu kan ik makkelijk purgen (en dat is nogal eens nodig in de proofread-extensie). Heel erg bedankt voor de moeite! Groet, --Dick Bos (overleg) 19 feb 2018 17:00 (CET)
- Ja ik hem hem ook meteen ingezet. Fijne gadget! Hartelijk dank. WeeJeeVee (overleg) 19 feb 2018 18:43 (CET)
Oud en trouw Roermond
[bewerken]Zie OP van Romaine Klaas `Z4␟` V: 25 jul 2018 12:04 (CEST)
Pagelist widget
[bewerken]Dag Willem, in de kroeg op nl.ws lazen we een bericht over de pagelist widget. We hebben de meeting gemist, maar deze pagelist widget lijkt ons (Dick Bos en ondergetekende) een waardevolle aanvulling. Zie jij kans om deze op de nl.wikisource te activeren? Zie het bericht in de kroeg maar ook op https://www.mediawiki.org/wiki/Help:Extension:ProofreadPage/Pagelist_widget#Configuration_(for_wiki_admins) voor meer informatie. Alvast dank! groet, Wilma WeeJeeVee (overleg) 8 okt 2020 11:56 (CEST)
- Hoi. Sorry voor de late reactie. Ik heb de widget geactiveerd en een lijst gemaakt met keuzes. Mijn eerste ervaring is dat het visueel een stuk verbeterd en waarschijnlijk ook het werk vergemakkelijkt. Ik heb al wel gemerkt dat deze widget alleen overweg kan als er maar 1 pagelist tag in het vak staat en niet als er meerdere staan, zoals bij het maken van tussenkopjes. Er moet nog wel wat vertaal werk gedaan worden op Translatewiki:Special:Translate (klik op alle en typ in het zoekveld "ProofreadPage - User Interface, daar kan je een vertaling geven voor de Engelse teksten in de widget) . Laat maar weten of het werkt en of er nog iets aangepast/toegevoegd moet worden. WillemBK (overleg) 13 dec 2020 18:13 (CET)
Help met vertaalproject
[bewerken]Hallo WillemBK,
Ik heb deze samenvatting van mijn vraag ook in de Kroeg geplaatst.
Ik ben nieuw op de Nederlandse sectie van Wikisource. Vorig jaar heb ik een Engelse vertaling geproduceerd van een Italiaanse tekst, gepubliceerd in 1557: https://en.wikisource.org/w/index.php?title=Translation:The_Three_Princes_of_Serendip De tekst was proefgelezen en vervolgens naar de 'namespace' van het enWS gezonden, waar het wacht op validation. Ondertussen, heb ik ook een Nederlandse vertaling geproduceerd: https://nl.wikisource.org/wiki/Index:Peregrinaggio_di_tre_giovani_figliuoli_del_re_di_Serendippo.djvu. De vertaling staat naast de originele Italiaanse tekst en is volledig proefgelezen. De volgende step is hem over te brengen naar de naamruimte zodat de tekst kan worden gecontroleerd. In het verleden heb ik hulp gehad van enWS en momenteel, heb ik hulp nodig van een Nederlandstalige Wikisource expert om de Nederlandse tekst naar de naamruimte over te brengen. Als iemand me kan helpen, zal dat gewaardeerd worden. Bij voorbaat bedankt, MvRwiki1944.
How we will see unregistered users
[bewerken]Hi!
You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.
When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.
Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.
If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.
We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.
Thank you. /Johan (WMF)
4 jan 2022 19:18 (CET)
Admin rights
[bewerken]Hi, your admin rights were removed because of the local policy at [1]. Thanks for your service to the project. Rschen7754 17 jul 2022 22:13 (CEST)