Overleg gebruiker:Perudotes

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dag Perudotes,

We zagen dat je recent wat bijdragen hebt geleverd op nl-wikisource. Leuk! Wij, Gebruiker:Dick Bos en ondergetekende, hebben er ook wel eens wat geprobeerd, maar dat is eigenlijk nooit goed van de grond gekomen.

Regelmatig komen wij op de Engelse Wikisource en werken daar mee aan de Proofread of the Month en soms ook aan andere werken. Deze manier van digitaal leesbaar maken van oude boeken en tijdschriften spreekt ons erg aan. Het is ook zo leuk omdat het in deze vorm echt een samenwerkingsproject is.

In november gaan wij naar het Internationale Wikisource congres in Wenen waar mensen van allerlei nationaliteiten bij elkaar komen om kennis over Wikisource over te dragen, en waar uitdrukkelijk één van de doelen is om leven te brengen in “slapende” wikisource-groepen. Wij willen graag een bijdrage leveren om nl-wikisource weer wat vitaler en vooral wat aantrekkelijker maken. Dan hopen we dat ook anderen willen instappen om deel te nemen aan het leesbaar maken van oude bronnen. Ons voorbeeld is The Proofread of the Month op en-wikisource, maar misschien zijn er nog andere mogelijkheden om Wikisource leuker te maken.

Wij zouden graag van je horen of je zelf ideeën hebt om nl-wikisource te vitaliseren.

Hartelijke groet,WeeJeeVee (overleg) 26 okt 2015 22:14 (CET)