Pagina:Frank van der Goes Herinneringen Nieuwe Gids (1931).pdf/127

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deze pagina is gecontroleerd

om N.G. en Tw.T. te doen samengaan. Dat heeft geen gevolg gehad. Zeker is het dat een overname van abonnees, als ze spoedig plaats had, en de eigenaars van de N.G. bestemden de opbrengst voor een fonds voor Kloos, terwille van het doel ook door Groesbeek goed opgenomen zou worden.


Geen gevolg gehad heeft ook deze laatste gedachte die aan het andere tijdschrift voor aitijd een eind zou hebben gemaakt. Dat de eerste, de vereeniging van beide, onuitgevoerd moest blijven, zal den lezer wel niet verwonderen.


XII


DRIE PROSPEKTUSSEN


Het bondigste was de kennisgeving waarmee de heer C. M. van Gogh, eerste maar geenszins laatste uitgever van De Kroniek—het is merkwaardig hoe vlug de periodieken van deze richting haar uitgevers wisten te verslijten—de verschijning van dit weekblad, op 29 December 1894, aankondigde. De redaktie van het Tweemaandelijksch daarentegen, heeft een verhandeling van een half dozijn bladzijden, waarin men zonder moeite de hand van Albert Verwey herkent, noodig bevonden om het publiek rekenschap te geven van haar voornemens en inzichten. Het midden hield de cirkulaire van den Nieuwe Gids, een paar bladzijden groot, die,

126