Pagina:WitteHeinrichWandelBennekom1902.djvu/101

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Deze pagina is gecontroleerd
 

XIV. NAAR WAGENINGEN.

(Langs de Dijkgraaf).

 

Vroeger, aan het slot van het tweede hoofdstuk, hebben wij gezegd dat er, behalve de groote grintweg van Bennekom naar Wageningen, nog een andere veel mooiere is, die wij nader zouden leeren kennen.

Dit willen we nu doen. Wij zullen dan tevens in de gelegenheid zijn deze streek ten Westen van het dorp te zien, die wel is waar in pittoreske schoonheid bij de naar het Oosten oploopende omstreken achterstaat, maar toch wel een nadere kennismaking waard is.

Aan het Zuidelijke eind der dorpstraat buigt zich de straatweg een weinig linksaf. Daar, bij den huize Dorpzigt, begint een grintweg rechts; beide deze wegen loopen, voor en achter, een goed eind langs de genoemde buitenplaats.

Wij gaan hier van den straatweg af, den grintweg, de Groene Steeg, op; 't is een breede, harde weg, en waar hij verderop wat losser wordt, toch aan de kanten goed te bewandelen. Tegenover een groote hoeve gaan we voorbij een breeden zijweg, linksaf. Dit is een achterweg, die evenwijdig met den grooten grintweg loopt en daar even voorbij het tolhuis op uitkomt. Wel aan te bevelen voor een kleine wandeling.

Na dien voorbij gegaan te zijn, slaan we rechtsom en komen aan een driesprong, bij een waterkom; aan de beide hoeken staat een huis. Onzen weg vervolgende