Petrus Herman Scheltema/Prijsvraag gemeentehuis te Zeist

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Prijsvraag gemeentehuis te Zeist
Auteur(s) [Petrus Herman Scheltema], Clotterbrooke Patijn v. Kloetinge, J.M. van der Heijden, L.W.R. Schütz, J. van den Brink en J. Blooker
Datum Zaterdag 21 juli 1906
Titel ‘Prijsvragen. Prijsvraag gemeentehuis te Zeist’
Tijdschrift De Opmerker
Jg, nr, pg 41, 29, 229-230
Opmerkingen Johan Jacob Clotterbrooke Patijn van Kloetinge vermeld als Clotterbrooke Patijn v. Kloetinge, Jan Marinus van der Heijden als J.M. van der Heijden, Ludwig Wilhelm Rudolph Schütz als L.W.R. Schütz, Jan van den Brink als J. van den Brink
Genre(s) Proza
Brontaal Nederlands
Bron [1] en [2]
Auteursrecht Publiek domein

[229]

339

[...]

Prijsvragen.

PRIJSVRAAG GEMEENTEHUIS TE ZEIST:

      Het in overleg met de Commissie gemaakt voorstel van B. en W. van Zeist tot toekenning der prijzen is van den volgenden inhoud:

[mogelijk auteursrechterlijk beschermd]


[230]

230

[mogelijk auteursrechterlijk beschermd]

      Moge er ook veel te zeggen zijn voor de stelling, dat de wijsheid steeds in de minderheid is, zoo gelooven wij toch, dat B. en W. van Zeist wel gedaan hebben, den gebruikelijken weg te volgen en zich met het advies van de meerderheid der Commissie te vereenigen.
      Er bestaat nu alle kans, dat deze gebrekkig opgezette prijsvraag-historie toch nog goed afloopt en dit zal dan grootendeels te danken zijn aan het optreden der jury, die een schoon voorbeeld heeft gegeven van de ernstige opvatting harer taak, dat door alle vakgenooten gewaardeerd zal worden.
      Zij heeft op waardige wijze hare meerderheid getoond tegenover een minderheid, wier optreden al zeer weinig sympathie wekt.