Naar inhoud springen

Rotterdamsche Courant/1824/Nummer 132/Brussel den 31 October

Uit Wikisource
‘Brussel den 31 October’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Rotterdamsche Courant, dinsdag 2 november 1824, [p. 1]. Publiek domein.
[ 1 ]

BRUSSEL den 31 October.

Donderdag is de Tweede Kamer der Staten-Generaal vergaderd geweest; in dezelve is, namens den Koning, ingekomen eene lijst der dispenſatien, door Zijne Majeſteit, gedurende de afwezigheid der Staten-Generaal, verleend. Verder heeft de centrale afdeeling rapport uitgebragt over de concept-wet, betrekkelijk het huwelijk van Zijne Koninkl. Hoogheid prins Frederik. Door de afdeelingen zijn op dezelve geene aanmerkingen gemaakt, behalve die, dat er woord in den franſchen tekst gevonden werd, hetgeen in den hollandſchen uitgelaten was.
Saturdag is de Kamer bijeengekomen tot de discusſie over deze concept-wet. De heer Surmont de Volsberghe ſprak kortelijk ten voordeele van dezelve en niemand meer het woord vragende, werd de discusſie geſloten en de wet met algemeene ſtemmen aangenomen.
De heer graaf van Hogendorp heeft aan de Kamer bij misſive kennis geven, dat het hem, uit hoofde van den ſtaat zijner gezondheid, onmogelijk was, voor als nog de zittingen bij te wonen.
Na de publieke zitting is de Kamer in comité-generaal vergaderd geweest.
Gisteren is de Eerſte Kamer bij een gekomen, om te beraadſlagen over een concept-adres aan den Koning, in antwoord op Zijner Majeſteits aanſpraak, en over de conceptwet, rakende het huwelijk van prins Frederik. Deze concepten zijn beide aangenomen.