Naar inhoud springen

Rotterdamsche Courant/1824/Nummer 132/Rotterdam den 1 November

Uit Wikisource
‘Rotterdam den 1 November’ door een anonieme schrijver
Afkomstig uit de Rotterdamsche Courant, dinsdag 2 november 1824, [p. 2]. Publiek domein.
[ 2 ]

ROTTERDAM den 1 November.

Bij de benoemingen, door Zijne Excell. den Luitenant-Gouverneur van Nederlandsch-Indië gedaan en in onze vorige vermeld, moeten nog de volgende gevoegd worden:
Tot buitengewone raden in het hoog geregtshof, de ambtenaar der tweede klasſe mr. J. F. Walraven van Nes en de ambtenaar der derde klasſe mr. F. G. Fontein; tot eerſten commies der eerſte klasſe op het postkantoor te Batavia, de tweede commies A. C. Thiesſen; tot opziener van de derde klasſe over de landelijke inkomſten in de afdeeling Pattie, reſidentie Japara en Joana, G. P. Servatius; tot plaatſelijken heelmeester en opziener der vaccine in de reſidentie Grisſée, J. Molenaar, in plaats van H. Tiel, uit die betrekking honorabel ontſlagen; tot ambtenaren voor den handel in Japan, P. van Outeren, buitengewoon eerſte commies ter algemeene ſecretarie; J. J. Muijsken, eerſte commies bij de hoofddirectie van financien, en .... Pistorius, buitengewoon geëmploijeerde ter algemeene ſecretarie; tot eerſten commies bij de directie der comptabiliteit en algemeene boekhouding, de tweede commies J. de Jongh Hemerijk Tuk, en tot tweeden commies bij die directie, de eerſte klerk A. A. Zuijderſtroom; tot ſchout van het ooster-kwartier der reſidentie Batavia, J. van den Broek, thans onderſchout in het chineſche kamp en gezworen exploiteur bij den Landraad te Batavia, en in deszelfs plaats de onderſchout .... van de Waereld; zijnde ontſlagen de élève voor de inlandſche talen C. K. Stuart en gedemitteerd de ſchout van het ooster-kwartier der reſidentie Batavia J. Malgo.
— Den 30 pasſato, voor posttijd, is te Helvoetſluis niets gepasſeerd; des namiddags arriveerden de ſchepen Herſteld Holland, J. van Wijk, de vrouw Anna, H. K. Wijkmeijer, de juffer Ena, R. J. Haverbult, en Dorſet, J. Hart, van Londen; Speculation, J. Serck, van Bergen; Cater, J. Daniel, van Rije; Soverein, W. Austin, van Shoreham, en den 31ſten, des morgens, kapitein Hammond, met de brieven van den 30ſten, van Harwich; de wind N. W. en W.
Den 30 en 31 pasſato, voor posttijd, is in de Maas en te Maasſluis niets gepasſeerd; de wind N., W., N. W. en W.
Den 31 pasſato, des namiddags, arriveerden te Helvoetſluis de ſchepen Arno, J. Cooke, van Stockton; Suſan, J. Askew, van Ipswich; Good Agreement, D. Fairburn, van Hull; Urania, A. Lecocq, van Guernſeij; Klazina en Dirkje, C. Schilperoord, van St. Ubes; zijnde laatstgemelde, na de viſitatie, van de quarantaine ontſlagen; en Lundburij, R. Brash, van Hamburg, als bijlegger, naar Colchester; de wind N. W.
Van den Briel wordt van den 1 dezer gemeld, dat bij het vertrek van den post een ſchip in het gezigt was; de w. N. W.
Den 1 dezer, voor posttijd, is te Maasſluis niets gepasſeerd; de wind W. Z. W.
— Te Antwerpen zijn gearriveerd Soken, Ash, van Hull; Scotie, Meares, van Riga en Dove, Coppell, van Sevilie.
— Uittrekſel uit de Lloijdslijst van den 29 October:
De Alida, Benes, van Amſterdam naar Lijnn, is te Bergen op de hollandſche kust geraakt en in ſtukken geſlagen; de lading is geheel verloren.
Op de rivier zijn gearriveerd Page van Oſtende en Winston van Rotterdam; te Arbroath Mitchell van Antwerpen; te North-Shields de VVeerd van Zwolle en Burman en Stuit, te Hull Birch, Heijer, Hall en Watſon van Rotterdam en Clear van Oſtende; te Lijnn Smit en Mallerij van Rotterdam; te Lisſabon Joao Jorge Moco van Vlaardingen; te Genua Goede Trouw, te Madeira Olferts en te Boston Lee van Amſterdam.
Den 26ſten was de wind te Deal W. Z. W., den 27ſten Z. W. tot W. Z. W. en den 28ſten W. Z. W.