Theo van Doesburg/Brief aan Chris Beekman/6

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Brief aan Chris Beekman, ongedateerd (begin oktober 1919?)

Auteur Theo van Doesburg
Genre(s)
Brontaal Nederlands
Datering 2006
Bron Lieske Tibbe, Een revolutie gaat aan gekijf ten onder. De Stijl en de 'Russische kwestie', najaar 1919, 2006.
Auteursrecht Publiek domein

B. Ch. Met veel dank brief ontvangen. Of Piet het adres zal onderteekenen hangt van de inkleeding af. En natuurlijk ook van den inhoud. Ik wel maar het moet heel eenvoudig en algemeen zijn. Mijn stukje over Roland Holst zou hij b.v. niet onderteekenen. Ja, Alma deed het met veel plezier. Er moet eindelijk eens een eind komen aan individueele overwegingen. Op kunstgrondslag kunnen we wel veel en als eendere richting doen. Ik ben benieuwd je stem in De Stijl te hooren kerel. Kom als je kunt maar ens gauw naar hier. Mèt Nelly natuurlijk. Doch we kunnen helaas maar eén "slaper" hebben.
We krijgen een concurrent. La Revue du Feu ! van Signore Petrrrròòòniooooo. Voor de soirée werd ik uitgenoodigd. Ik begreep echter wel wat het was. Ja dat Universalisme ook ....
Van Piet ontving ik veel nieuws. Ook hij ontving zoo'n uitnoodiging van Saalborn voor Neumann. Ook nog voor een andere dergelijke expositie. Hij schrijft me dat ... het hem 2 postzegels gekost had ! Heerlijk hé ? Nu kerel alles verder mondeling.

Tanti Saluti van
Does. -