Twentsch Dagblad Tubantia/Jaargang 45/Nummer 45/Kunst en Kunstnijverheid, Hengelo

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kunst en Kunstnijverheid, Hengelo
Auteur(s) Anoniem
Datum Woensdag 23 februari 1916
Titel Kunst en Kunstnijverheid, Hengelo
Krant Twentsch Dagblad Tubantia
Jg, nr 45, 45
Editie, pg [Dag], 2e blad, [1]
Twentsch Dagblad Tubantia vol 045 no 045 Kunst en Kunstnijverheid, Hengelo.jpg
Opmerkingen Djurre Duursma vermeld als Duursma, Theo van Doesburg als Th. van Doesburg
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

Kunst en Kunstnijverheid, Hengelo.

      Het bestuur van de vereeniging Kunst en Kunstnijverheid verzoekt ons om opname van het onderstaande:
      De schilder, wiens werk vanaf a.s. Vrijdag in het Concertgebouw zal worden tentoongesteld, behoort tot de vertegenwoordigers der meest moderne richting. Het is dus vanzelfsprekend, dat vooràl het nieuwere werk, want Duursma zal ook door werk uit vroegere periodes vertegenwoordigd zijn, niet direkt door iedereen zoo zonder meer zal worden begrepen en aanvaard. Zoo gaat het steeds, zoo ging het met elke nieuwe richting in de kunst.
      Daarom acht het bestuur zich gelukkig een zoo der zake kundig man als dr. Th. van Doesburg bereid te hebben gevonden, deze tentoonstelling te komen inleiden met een lezing over de ontwikkeling der moderne schilderkunst. Zeker zal deze voordracht veel bijdragen tot een klaarder begrip en een zuiverder genieten van Duursma’s werk. De belangstelling, die Dr. van Doesburg in andere plaatsen van ons land, o. a. te Utrecht, waar hij nog onlangs in de vereeniging Kunstliefde sprak, mocht ondervinden, is een voldoende waarborg, dat zijn voordracht ook hier zeer interessant zal zijn.
      Het bestuur hoopt daarom, dat velen, leden zoowel als niet-leden Donderdagavond door hun aanwezigheid van hun belangstelling in het streven der vereeniging zullen doen blijken.