Venloosch Weekblad/Jaargang 29/Nummer 11/Z. D. H. mgr. F. Boermans, bisschop van Roermond, heeft heden morgen in de kerk van het groot seminarie aldaar de volgende H. wijdingen toegediend

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Z. D. H. mgr. F. Boermans, bisschop van Roermond, heeft heden morgen in de kerk van het groot seminarie aldaar de volgende H. wijdingen toegediend: [...]
Auteur(s) Anoniem
Datum 14 maart 1891
Titel Z. D. H. mgr. F. Boermans, bisschop van Roermond, heeft heden morgen in de kerk van het groot seminarie aldaar de volgende H. wijdingen toegediend: [...]
Tijdschrift Venloosch Weekblad
Jg, nr, pg 29, 11, Tweede Blad, [p. 2]
Brontaal Nederlands
Bron delpher.nl
Auteursrecht Publiek domein

NEDERLAND.

Vervolg.

      Z. D. H. mgr. F. Boermans, bisschop van Roermond, heeft heden morgen in de kerk van het groot seminarie aldaar de volgende H. wijdingen toegediend:
      De H. priesterwijding aan de eerw. heeren Paulus Brounts van Maastricht, Jean Cremers van Wansum, Jacques De Wever van Nut, Jozef Heynen van Buchten, Hubert Kleynen van Spekholzerheide, Jean Laeven van Klimmen, Nicolaas Ramakers van Maastricht, Jean Sieben van Heithuizen, Jean Simons van Zwalmen, Mathias Souren van Roermond, Hubert Toebosch van Venlo, Werner Van der Zanden van Gangelt, Antoon Verstappen van Horst, Willem Vorage van Kerkrade, allen uit het seminarie; aan den eerw. heer Henricus Oor, van Roermond, professor aan het bisschoppelijk college aldaar; aan een eerw. pater Carmeliet uit het klooster te Geleen en aan een eerw. pater Oblaat.
      Het Sub-Diakonaat aan de eerw. heeren Leonard Bartels en Aloysius Beek, beiden van Venlo, Emile Geenen van Heithuizen, Willem Goossens van Berg-en-Terblijt, Jozef Jongen van Schaasberg, Auguste Kengen van Geul, Emmanuel Klinkum van Wijk-Maastricht, Herman Kreyelmans van Nederweerd, Hubert Kreutzer van Heerlen, Arnold Leumens van Einighausen, Henricus Poels van Venraai, Louis Prevoo van Valkenburg, Hubert Rongen van Maastricht, Leo Savelberg van Heerlen, Leonard Stassen van Hulsberg, Jozef Steinbusch van Wittem, Jozef Van Aken van Venlo, Jacobus Vencken van Papenhoven, Jozef Windhausen van Roermond, Gerard Wouters van Weerd, allen uit het seminarie; alsmede aan 19 eerw. fraters Franciskanen uit het klooster te Weerd, 3 eerw. fraters van de Compagnie de Marie uit het klooster te Schimmert, 2 eerw. fraters Trappisten uit het klooster te Echt.

Overige vindplaatsen[bewerken]

  • Anoniem (14 maart 1891) ‘Provinciaal Nieuws enz. Heden Zaterdag ochtend hadden in de kerk van ’t Groot-Seminarie te Roermond de volgende indrukwekkende plechtigheden plaats: [...]’, Venloosche Courant, [p. 2].
  • Anoniem (17 maart 1891) ‘Kerknieuws. Roermond, 14 Maart’, De Tijd, [p. 2].
  • Anoniem (19 maart 1891) ‘Kerknieuws. Zaterdag-ochtend diende Z. D. H. Mgr. F. A. H. Boermans, bisschop van Roermond, de volgende wijdingen toe. [...]’, De Grondwet, [p. 3].