Wikisource:De kroeg/Archief/dec 2009

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vreemd spul[bewerken]

Bij het doornemen van sjablonen kwam ik Sjabloon:PageQuality en Sjabloon:Index dewelke enkel gebruikt wordt op Index:Noodlot.djvu, wat op mij overkomt als een zeer vreemde pagina, en nog meer vreemde pagina's zoals bv Pagina:Noodlot.djvu/1. Ik zag op Wikisource:De_kroeg/Archief/2008#Transcription_projects dat hier iemand van elders een bericht heeft gepost, maar als er niets mee wordt gedaan, lijkt het mij zinloos dit te behouden. Mede met het oog op de grote opruiming zoals hierboven aangehaald. Groetjes - Romaine 11 jan 2009 02:02 (CET)

Lijkt me geen probleem om deze te laten staan, zo erg is het nu ook weer niet om 2 sjabloontjes meer te hebben. Wie weet start er wel iemand in het kort terug met dat project en dan kan hij direct beginnen en moet er geen dubbel werk geleverd worden. Trouwens als je dit zou verwijderen moet je zoals je terecht aanhaalde ook al de rest verwijderen uit dat project. En voor zover ik begrijp is dit een heel nuttig project dat uit ingescande boeken de tekst uithaalt en dat wij enkel moeten nazien of dit juist gebeurd is. --Wolvenraider 11 jan 2009 18:00 (CET)

!! Deze sjablonen ajb niet verwijderen want die zijn nogal fundamenteel voor de ondersteuning van DjVu! Sowieso begrijp ik niet goed waarom op deze Wikisource zo weinig gebruik wordt gemaakt van DjVu, dat lijkt me toch wel de meest eerlijke methode om bronnen hier toe te voegen, omdat dan de tekst met de originele bron kan worden vergeleken... Fentener van Vlissingen 13 jun 2009 22:54 (CEST)

classes voor proeflezen (!)[bewerken]

Hoi,

Ik ben net bezig geweest om op deze Wikisource de ondersteuning voor DjVu en het daarmee samenhangende proeflezen te verbeteren, onder andere door sjablonen beter te vertalen (Sjabloon:PageQuality), nieuwe sjablonen in te voeren (Sjabloon:Pagina), nieuwe categoriën aan te maken (Categorie:Proefgelezen etc.), en een Helppagina aan te maken voor het proeflezen (Help:Paginastatus).

Op die Helppagina kwam ik er achter dat de Nederlandstalige Wikisource bepaalde classes mist (in de CSS misschien? Ik ben niet zo technisch), die er voor zouden moeten zorgen dat bepaalde teksten rood, groen, blauw of geel kleuren. Die Helppagina hoort er namelijk zo uit te zien. Dat die Helppagina niet de juiste kleuren heeft is natuurlijk op zich niet zo erg, maar het werkt in het hele systeem door: een DjVu-index op deze Wikisource ziet er zo uit, terwijl hij er zo hoort uit te zien (kijk naar de kleuren van de paginaopsomming), en een Pagina op deze Wikisource geeft bovenaan dit aan, terwijl hij dat met deze kleur behoort aan te geven. Het meest vervelende is nog dat de knoppen op de bewerkingspagina geen kleuren hebben, zodat een controleur maar moet gokken welke knop hij moet gebruiken!

Het gaat om deze classes: class=quality1, class=quality2, class=quality3, class=quality4.

Ik zou graag zien dat een administrator hier deze classes zo snel mogelijk invoert.

Vriendelijke groeten, Fentener van Vlissingen 14 jun 2009 00:19 (CEST)

De classes zijn toegevoegd. Waarschijnlijk om de bewerkingen te zien zal je je cache moeten refreshen. Zoals je ziet bij de edit pagina van de engelse wikisource zal je handmatig de "kleurtjes" op de indexpagina moeten toevoegen. [[1]]. Veel plezier ermee. Wolvenraider 14 jun 2009 13:37 (CEST)

Zo, dat is mooi snel geregeld! Erg bedankt! Fentener van Vlissingen 14 jun 2009 19:33 (CEST)


hello,
to use this extension you need to create "page" and "index" namespaces.
ThomasV 4 jul 2009 20:42 (CEST)
We can't create those namespaces ourselves, only developers can. But I see no point in creating these namespaces, and I neither see a reason to use this extension at all. If Vincent Steenberg or another frequent user who adds much articles thinks he would like to use it I would respect that, but otherwise there is no reason to use this extension to me. The onliest thing I have seen so far is a lot of superfluous totally unnecessary junk, which gives a lot of garbage pages, which aren't needed at all. And the idea behind creating articles voor Wikisource is simple (to make texts easy available), creating them is simple, comparing them with an image is easy to organize (if we would want that), and this is the very easy way to create pages on Wikisource. There is no reason at all to use some extension, which uses a lot of superfluous unnecessary pages, which make this project more a mess than they would help to create content. Brrrr. Romaine 4 jul 2009 23:30 (CEST)