Wikisource:De kroeg/Archief/jan 2009

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Orde op zaken[bewerken]

Het wordt gelukkig weer een beetje drukker op Wikisource! We zijn nu met een aantal gebruikers die ieder zo hun eigen project aan het uitvoeren zijn. Dat is leuk! Maar nu we met wat meer actieve leden zijn, zou het misschien mogelijk zijn om wat meer te doen. Dus: vinden jullie het een goed idee dat we een aantal klussen die gedaan kunnen worden, of wensen die één of meerdere van ons hebben eens op een rijtje te zetten en dat iemand die zich daartoe bekwaam acht zich aan zo'n klus verbindt? Ik zal een voorzetje geven:

  • Inventariseren van projecten die slechts ten dele af zijn
  • Toevoegen van interwiki's
  • Plaatsen van interne links
  • ...

Doei, JosN 10 jul 2008 09:52 (CEST)

Hallo JosN, Van de 3 punten die je noemt zal ik wat doen zodra ik het tegenkom. Zelf heb ik ook enkele zaken gezien die ik wilde aanpakken en verbeteren. Betreft het eerste punt wat je noemt, op Wikibooks is er een manier om aan te geven dat een boek voltooid is (of de mate van voltooiing), maar ze hebben ook één categorie met alle boeken (niet boekdelen) die ze hebben, wat mij handig lijkt ook hier te hebben, en wellicht is het een optie ook een categorie voor onvoltooide en/of een categorie voor voltooide bronnen te hebben. Deze categorie hoeft niet op de eerste pagina van de bron zichtbaar te zijn, een "hidden category" is mogelijk. Dergelijke totaaloverzichten geven duidelijkheid en geven een totaaloverzicht, alsof je op enkele meters voor je boekenkast staat. Romaine 11 jul 2008 16:34 (CEST)
Voltooiingsprincipe is zeker nuttig op wikisource. Ik zal dan ook de nodige sjablonen importeren zodat deze ook hier gebruikt kunnen worden. Categorie voor voltooide bronnen ook, onvoltooide zie ik niet echt zitten. Wel kan je dan beter een andere naam zoeken, want de vele liedjes zijn voltooid maar horen niet in zo'n categorie. Wolvenraider 11 jul 2008 21:15 (CEST)
Eerste woord dat dan in me opkot is "gereed", maar "volledig" is misschien beter? Of andere opties? Romaine 11 jul 2008 21:28 (CEST)
Een beginnetje: Nog vrijwel niets. Revisiedatum: {{{Datum}}}In ontwikkeling. Revisiedatum: {{{Datum}}}Redelijk ontwikkeld. Revisiedatum: {{{Datum}}}Zeer goed ontwikkeld. Revisiedatum: {{{Datum}}} - Wolvenraider 11 jul 2008 21:45 (CEST)

Moderator[bewerken]

In de afgelopen nacht werd Wikisource bezocht door de Duitse scheldvandaal die als hij (of zij?) de kans krijgt iedere pagina die die maar kan vinden onderkliedert en tal van beledigende gebruikersnamen aanmaakt. Ik kom dat tegen en moet een moderator zoeken die actief is en bij geen geluk een steward aanroepen. Tijdig ingrijpen kan een heleboel opruimwerk voorkomen worden. Als er andere werkzaamheden nodig zijn ben ik daar ook voor beschikbaar. Ik heb verder tot op heden vrijwel alleen geneusd in Wikisource en amper bewerkingen gedaan, wel ben ik een actieve gebruiker op met name Wikipedia, moderator op Wikinews, maar ook op de andere Nederlandstalige projecten ben ik actief (vaak voorheen met andere gebruikersnaam, maar ivm SUL nu overal Romaine aangemaakt). Romaine 29 jun 2008 15:47 (CEST)

Bijna twee weken geleden aangevraagd. Kijkende naar de huidige activiteit op dit project zal er niet meer veel meer respons komen en mag je van mij aan een bureaucraat vragen om je te benoemen. Wolvenraider 11 jul 2008 22:49 (CEST)
Romaine is aangesteld als moderator CE 12 jul 2008 13:15 (CEST)

Voor[bewerken]

  • Wolvenraider 30 jun 2008 12:40 (CEST)
  • JosN 30 jun 2008 22:20 (CEST) In principe ook wel voor. Natuurlijk mag je op andere wiki's druk zijn. Ben 't ook wel met Wolvenraider eens. Op dit moment heb ik het veel te druk om net zo druk met Wikisource te zijn als eerder dit jaar. Alle hulp is welkom!
  • Quistnix 11 jul 2008 22:52 (CEST)

Tegen[bewerken]

*Wolvenraider 29 jun 2008 19:17 (CEST) Niet met de volle overtuiging, maar degelijk antwoord op mijn vraag gekregen. Iedere extra helpende hand is een gewonnen hand.

Vragen voor Romaine[bewerken]

Ga je wel in staat zijn om het moderatoerschap dat je op bijna alle wikiprojecten hebt aangevraagd (http://nl.wikibooks.org/wiki/Wikibooks:Aanmelding_moderatoren , http://nl.wikiquote.org/wiki/Wikiquote:De_kantine#Moderator , http://nl.wiktionary.org/wiki/WikiWoordenboek:Aanmelding_moderators en je huidige moderatorschap op wikinews)tot een goed einde te brengen? Neem je niet te veel hooi op je vork? Ik ben voorstander van extra mods, maar wil liever een actieve mod op 1 project dan een niet actieve op 5 projecten. Graag een keuze maken. Wolvenraider 29 jun 2008 19:17 (CEST)

  • Mag ik ook actief zijn op alle projecten? Op dit moment werk ik aan de spreekwoorden en gezegdes op Wikiquote, ben me aan het voorbereiden op een Frans boek op Wikibooks, de helpnaamruimte en de categorieën van Wikinews zijn op orde gebracht, op Wikipedia is het grootste gedeelte van de sjablonen in de juiste categorie met de juiste naam zetten gebeurd en is portaalnaamruimte is op orde, op WikiWoordenboek wil ik graag de Nederlandse taallijsten voller krijgen als er een standaard is vastgesteld en ben ik bezig met het gemakkelijker maken voor beginnelingen om een pagina aan te kunnen maken, en daarbij kijk ik regelmatig of het goed gaat op de verschillende projecten. Neem ik niet te veel hooi op mijn vork? Nee, ik doe gewoon wat gebeuren moet en steek een hand toe waar ik kan helpen, zoals ik al tijden doe. En ja, ik maak een keuze, om dit allemaal te doen, niet slechts één ding, maar dingen die juist met elkaar de afwisseling geven en het leuk maken om dit te doen. Romaine 29 jun 2008 19:41 (CEST)

Transcription projects[bewerken]

Hi, some of you might have noticed I have been setting up a transcription project "Index:Noodlot.djvu", and creating pages 1 - 8. This text has already been transcribed by project gutenberg, so it is an easy project to begin with, so we can verify that the technology works. I urge the local community here to see the statistics, and browse around the other projects, such as English Transcription Projects - we are transcribing volumes that nobody else has, and we have tools to automate some of the steps.

One of the requirements of this technology is four namespaces: "Index" and "Index talk", and "Page" and "Page talk". In order to create these, we need to discuss what those names should be, and then create a bug like bugzilla:14732. John Vandenberg (chat) 12 jul 2008 16:26 (CEST)