Wikisource:De kroeg/Archief/nov 2009

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Grote schoonmaak 3[bewerken]

Zo, ik ben weer in het digitale land der levenden... Ik ga weer verder met de grote schoonmaak en wel met het alle werken indelen naar publicatievorm: boek, lied, wet, toespraak, verdrag, ... Eventueel kijk ik het truukje af van de Engelse wikisource. JosN 7 apr 2009 19:49 (CEST)

Bij mij duurt het nog even vanwege drukke periode. Maar het gaat wel weer komen. Groetjes - Romaine 10 mei 2009 12:43 (CEST)

Thema[bewerken]

Hallo, Is het goed als ik indexpagina's maak met een bepaald thema ter aanvulling op de categorieën, zoals die ook op de duitstalige wikisource voorkomen (zie de:Thema). Op die manier kun je lijsten samenstellen die iets gebruiksvriendelijker zijn dan categorieën en die direct aansluiten op thema's op wikipedia. Natuurlijk hoort daar een bijpassende infobox bij, maar die knutsel ik wel in elkaar. Mvg, Vincent Steenberg 5 mei 2009 23:20 (CEST)

Ik weet niet of ik er iets in zie, maar je zou het kunnen doen. Ik denk alleen, en dat geldt eigenlijk ook voor de auteurspagina's, dat dit niet in de hoofdnaamruimte hoort die eigenlijk bestemd is voor primair de inhoud. Groetjes - Romaine 10 mei 2009 12:51 (CEST)
Hoe bedoel je dat precies? En hoe kun je pagina's buiten de hoofdnaamruimte plaatsen? Mvg, Vincent Steenberg 11 mei 2009 12:37 (CEST)
Alle pagina's die (momenteel) op Wikisource beginnen met Gebruiker: Overleg_gebruiker: Overleg: Wikisource: Sjabloon: Hoofdportaal: Categorie: Overleg_Wikisource: en nog een aantal meer die in het lijstje staan als je kijkt op Speciaal:Voorvoegselindex/, staan alle in een eigen naamruimte om een duidelijk onderscheid te maken wat inhoud is en wat ondersteunende pagina's of pagina's ter navigatie zijn. Ik zou het een goed idee vinden wanneer we op nl-Wikisource een naamruimte erbij zouden krijgen voor auteurs. Even de naamruimtes op Wikisource bekijkende zou ik een indexpagina (zoals je voorstelt) maken in de Hoofdportaal:-naamruimte, die lijkt mij daar het beste voor geschikt. De naam van de pagina die blijft dan hetzelfde, er komt alleen Hoofdportaal: voor te staan, zodat er een duidelijk onderscheid is tussen de inhoud, en pagina's die ter navigatie dienen. Groetjes - Romaine 15 mei 2009 23:14 (CEST)
Op die manier. Als ik een keer wat meer tijd heb zal ik een voorbeeld maken met Thema:Nederland. Eens kijken of me dat lukt en dan zien we daarna wel of het een toegevoegde waarde zou kunnen hebben op wikisource. Mvg, Vincent Steenberg 20 mei 2009 16:58 (CEST)