Het Vaderland/Jaargang 59/21 december 1927/Avondblad/Museum Boymans

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Museum Boymans
Auteur(s) Anoniem
Datum Woensdag 21 december 1927
Titel Museum Boymans
Krant Het Vaderland
Jg 59
Editie, pg Avondblad C, [1]
Opmerkingen Jheronimus Bosch vermeld als Hiëronymus Bosch, Cornelis Jacobsz. Delff als C. Delff, Philippe Rousseau als Ph. Rousseau, Camille Corot als Corot, Theo Van Rysselberghe als Rijsselberghe, Johannes Bosboom als J. Bosboom, Johan Barthold Jongkind als Jongkind, Odilon Redon als O. Redon, John Rädecker als J. Rädecker, Herman Bieling als H.F. Bieling
Brontaal Nederlands
Bron kranten.kb.nl
Auteursrecht Publiek domein

MUSEUM BOYMANS.


      De Kersttentoonstelling in Boymans en de Dépendance op het van Hogendorpsplein te Rotterdam, zal vijftig schilderijen, teekeningen en beeldhouwwerken bevatten. Wat de oude meesters betreft zijn aanwezig werken van: Hiëronymus Bosch, Avercamp, C. Delff, J. Porcellis, Jan van Goyen, Abraham van Beyeren, Hercules Seghers, Jacob van Ruisdael, Willem van Aelst, een allegorie van Fr. Boucher, een interieur van Matthieu le Nain, een landschap van Jan Lievens, en een stilleven van Salomon van Ruysdael.
      Van de moderne meesters zijn aanwezig werken van: Fantin-Latour, Jules Dupré, A. Vollon, Ph. Rousseau, Raffaëlli, Corot, Rijsselberghe, J. Bosboom, Jongkind, Isaäc Israëls, Matthijs Maris, O. Redon, Jan Toorop, J. Rädecker, Karel van Veen en H. F. Bieling.
      De Haagsche schoolzaal is bovendien geheel ontruimd om eenm twintigtal schilderijen en teekeningen van Vincent van Gogh te herbergen, voor het meerendeel uit de Hollandsche periode. Uit zijn Franschen tijd zijn aanwezig de Sterrennacht en het zelfportret met het palet in de hand.