Overleg gebruiker:MichellevanLanschot

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gtk-dialog-info.svg   Welkom op Wikisource, MichellevanLanschot!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgen een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes of de Nog te vertalen-bronnen. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Heb je je nog niet (gratis) geregistreerd, bedenk dan dat dit veel voordelen heeft. Je hebt meer mogelijkheden; zo kun je allerlei voorkeuren instellen en je eigen artikelen in de gaten houden. Ook als je vanaf verschillende computers werkt komen je bijdragen dan in één overzicht. Daarnaast roept een naam binnen de gemeenschap meer herkenning op dan een IP-adres.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus ~~~~.
  • Lees ook eens de conventies en de wikiquette van Wikisource.


Veel plezier en succes namens alle gebruikers van Wikisource!


Beste Michelle,
   Wanneer je taal- en/of andere fouten op een pagina vindt kun je die toch gewoon verbeteren? Toevallig ben ik persoonlijk betrokken geweest bij de oprichting van de Nederlandstalige Wikisource, maar helaas kom ik er nog weinig; slechts bij toeval, zoals nu. Klaas `Z4␟` V:  18 dec 2018 06:55 (CET)P.S. HP is beschermd. "Gewone" mensen als jij en ik mogen deze derhalve niet bewerken...

Beste Klaas, dankjewel voor je bericht. Volgens mij twijfelde ik erover of de dingen die ik aangaf daadwerkelijk fout waren. Maar ik neem je advies ter harte. MichellevanLanschot (overleg) 21 dec 2018 08:33 (CET)