Overleg gebruiker:Wikidevnl

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom[bewerken]

Dag,

wat leuk dat je belangstelling hebt voor Wikisource-nl! Wij (Wilma en ik, en tegenwoordig ook Gebruiker:Maranatuur) zijn al een tijdje bezig om vooral dingen die "natuur-gerelateerd" zijn op Wikisource te zetten. Bijvoorbeeld: Plantenschat, maar ook werk van Auteur:Hugo de Vries.

Bijeenkomst binnenkort: w:nl:Wikipedia:Ontmoeten#Zaterdag_11_juni:_natuurmiddag_staat_in_het_teken_van_Wikisource. Hartelijk welkom! Een goeie gelegenheid om kennis te maken met hoe het werkt.

We doen natuurlijk niet alleen natuur. Ik ben hier bezig met een lijstje van "onderhanden werk". Als je een beetje bekend wilt raken met de interface van het proofread-project, kun je misschien met iets beginnen onder het kopje "Helemaal of grotendeels proefgelezen, maar nog niet gecontroleerd". We zijn nog bezig met een soort handleiding voor het proeflees-gebeuren. Op anderstalige Wikisources wordt het al langer gebruikt. Wij zelf hebben ervaring opgedaan op de Engelse wikisource.

Als je vragen hebt, laat maar even weten. Hartelijke groet, --Dick Bos (overleg) 18 mei 2016 11:04 (CEST)Reageren[reageer]

spijkerharde criteria voor wat wel en niet op Wikisource kan/mag, zijn er niet, voorzover ik weet, behalve dat alles natuurlijk auteursrechtvrij moet zijn. En ja. Het is handig als je je eigen laptop meeneemt, naar de bijeenkomst. Hartelijke groet, --Dick Bos (overleg) 2 jun 2016 08:00 (CEST)Reageren[reageer]