Overleg index:Arbeiders.djvu

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Waarom dit werk?[bewerken]

Eigenlijk vooral omdat het al bestond, toen we eraan begonnen in dec. 2015. En de schrijver is voor het Noorse taalgebied in de 19e eeuw bepaald belangrijk geweest. Het is een mooi werk om de elementaire vaardigheden van het werken met DjVu-bestanden, en het gebruik van de "proeflees"-extensie te oefenen. --Dick Bos (overleg) 14 jan 2016 11:23 (CET)

Aanhalingstekens[bewerken]

aanhalingstekens allebei boven: "Aanhalingstekens".

--Dick Bos (overleg) 22 dec 2015 12:49 (CET)

First clean up[bewerken]

Het meeste werk is nog dat - voordat de "Clean up OCR"-knop kan worden ingedrukt, eerst alle regels na moeten worden gelopen op woordafbrekingen aan het eind. De OCR heeft daarbij geen streepjes geplaatst, dus die moeten allemaal handmatig verbonden worden met het tweede deel van het woord op de volgende regel. Daarnastakunnen met "Regex" enkele veel voorkomende OCR-fouten worden opgeruimd: å->a, vit->uit, hvis->huis etc. Dit noem ik de eerste poets. --Dick Bos (overleg) 14 jan 2016 11:23 (CET)

Inhoudsopgave[bewerken]

Op deze pagina: Arbeiders (Kielland)/Inhoud.

Hoofdstuk XVI lijkt te ontbreken! --Dick Bos (overleg) 27 jan 2016 12:21 (CET)

Hoofdstukken beginnen soms halverwege de pagina[bewerken]

Hoofdstukken beginnen soms halverwege een pagina. Om dat mooi te laten lopen in de transclusion, gebruiken we de "section"-tool: zie bijv. hfdst. III, begint op p. 24 halverwege en eindigt op p. 38 halverwege. Kijk even onder de knop "Bewerken" welke code nodig is in de lopende tekst. Eigenlijk alleen op de goeie plaats section-aanduiding opnemen (steeds twee keer: de oude section bovenaan, en de nieuwe aan het begin van het nieuwe hoofdstuk)! Voor de code van de getranscludeerde pagina zie genoemd hfdst. III. --Dick Bos (overleg) 23 dec 2015 10:30 (CET)

Reference[bewerken]

De references staan tussen haakjes in de oude tekst. In de bewerkte tekst komen bij een ref automatisch [..] omheen en dan laten we de (..) weg