Overleg index:Herman Gorter-De wereldrevolutie (1918).djvu

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Kleinkapitaal[bewerken]

Veel woorden (per pagina ongeveer één) zijn in kleinkapitaal geschreven. Ik laat dat in de eerste ronde even gewoon in hoofdletters staan, maar eigenlijk moet het allemaal veranderd worden in sc. Inmiddels alles gecorrigeerd.

Er zijn hier en daar regels in kapitaal. bijv. pag. 52. Pag. 73 en half 74 zijn ook duidelijk helemaal in kapitalen.

Dat het niet helemaal klopt met die kleinkapitalen is bijv. te zien op pag. 61. Maar ik laat het er maar even bij.

--Dick Bos (overleg) 2 okt 2016 18:41 (CEST)

Volgens mij kom ik in dit document hoofdletters tegen i.p.v. kleinkapitalen. Zie bijvoorbeeld pag. 61 --> GELIJKHEID. Is het de bedoeling om dit tijdens het controleren te verbeteren van {{sc|..}} naar HOOFDLETTERS? --Pslits (overleg) 11 nov 2016 15:28 (CET)
Het klopt dat in deze tekst nogal gerommeld wordt, wat dit betreft (zie ook hierboven). In de gevallen waarin het om een woord zonder hoofdletters gaat doet het er ook niet zoveel toe. Dan komt kleinkapitaal en hoofdletters eigenlijk op hetzelfde neer. Wat anders is als het hele zinnen zijn, zoals inderdaad op pag. 61. Ik kwam daar zelf ook niet uit. Ik heb nu de meeste dingen maar in kleinkapitaal gedaan. Maar het is niet duidelijk. Wat vind je? Doen we alles in kleinkapitalen, of doen we alles in hoofdletters, of volgen we de enigszins rommelige lijn die hier is gehanteerd? (Dat laatste verdient wellicht de voorkeur als we zo dicht mogelijk bij de originele tekst willen blijven).... Ik vind het lastig. --Dick Bos (overleg) 11 nov 2016 17:17 (CET)
Ik heb nog eens door het document gebladerd. Het is idd. niet altijd even duidelijk, maar ik denk dat je gelijk hebt om kleinkapitaal te gebruikt en is het voorbeeld op pag. 73—74 inderdaad helemaal met hoofdletters en later weer in kleinkapitalen. Ik zal het zo laten als het is tenzij ik twijfel. Groeten --Pslits (overleg) 11 nov 2016 20:15 (CET)