Overleg index:Noorsche Volksvertellingen.djvu

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Poging om te komen tot enkele afspraken inzake de transcriptie[bewerken]

Het is mooi als door het hele werk heen dezelfde aanpak wordt gehanteerd! Daarom hieronder enkele suggesties. Als je hier andere opvattingen over hebt, graag hier aangeven!

  • quotes: zoals in:
»Ik ben benieuwd, hoe 't ditmaal met den molen zal gaan," zei de man, »ik vrees, dat hij weer zal afbranden."
»'t Heeft geen nood," zei de kleermaker, »geef mij den sleutel, dan zal ik op den molen passen."
(p. 9 = djvu23)
dus » aan het begin van de quote en " aan het eind. - Dick Bos (overleg) 21 mei 2012 19:29 (CEST)
Overigens, sneltoets voor « en » is respectievelijk AltGr+[ en AltGr+] - HyperGaruda (overleg) 20 sep 2015 16:48 (CEST)
  • Rechte aanhalingstekens/apostrofes ("/') i.p.v. gekromde (‘ ’)? Vooral omdat het makkelijk is >:) maar ook omdat het zo wordt gedaan op en-wikisource (daarentegen doen de Fransen het precies andersom, maar die hebben wel vaker afwijkende regels) - HyperGaruda (overleg) 20 sep 2015 16:48 (CEST)
  • Ik raad aan om de horizontale streep aan het einde van ieder hoofdstuk met {{lijn}} te renderen, in plaats van met losse em-streepjes (—). Hoewel de em-streepjes op het eerste gezicht één ononderbroken lijn lijken te vormen, valt die bij sommige lettertypen toch weer uiteen in losse streepjes. --HyperGaruda (overleg) 3 sep 2016 20:16 (CEST)
  • Het witregelgebruik bij de bovengenoemde horizontale eindstrepen lijkt in het fysieke boek vooral af te hangen van in hoeverre de pagina met tekst bedrukt is. Omdat dit dus een offline dingetje is, stel ik voor om standaard alleen twee witregels te gebruiken tussen tekst en streep. --HyperGaruda (overleg) 3 sep 2016 20:16 (CEST)
  • Wat betreft het lettertype van de titel, denk ik dat het 't beste is om deze vetgedrukt en met hardcoded hoofdletters te schrijven, dus niet groter. Ik baseer dit op Pagina:Noorsche Volksvertellingen.djvu/224, van welke de schreefloze vetgedrukte titel ook op de meeste andere pagina's te vinden is. Op diezelfde pagina wordt de supertitel daarentegen groter en "dungedrukt" weergegeven. --HyperGaruda (overleg) 4 sep 2016 10:57 (CEST)