P.H. Scheltema/Automobiel-Garage/2

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Automobiel-Garage
Auteur(s) P.H.S.
Datum Zaterdag 13 januari 1912
Titel ‘Automobiel-Garage. Slot. (Zie bladz. 4.) Met een plaat’
Tijdschrift De Opmerker
Jg, nr, pg 47, 2, 12
Opmerkingen Vervolg op Automobiel-Garage [1]
Genre(s) Proza
Brontaal Nederlands
Bron [1]
Auteursrecht Publiek domein
Plaat bij dit artikel.

[12]


12


[...]


Automobiel-Garage.


Slot. (zie bladz. 4.) Met een plaat.


      Uit de afbeelding op de hierbijgevoegde plaat gegeven, zal de aandachtige beschouwer kunnen zien, dat bij uitvoering van den bouw nog enkele kleine wijzigingen zijn aangebracht, o.a. in de afdekking van het metselwerk, die in plaats van met hardsteen, oorspronkelijk bedoeld, geschied is met roodbruine verglaasde pannen en vorsten, een afdekking, die in de omgeving, waarin het gebouwtje staat, goed voldoet, en waarvan de kleur gunstig afsteekt bij het gebroken wit van de bepleistering der muren. Voor het plint, de bogen en de banden zijn donkerkleurige klinkers gebezigd.
      De bouwkosten dezer garage hebben in ronde cijfers ƒ6000.— bedragen; de verwarming en verlichting vorderden bovendien een uitgaaf van te zamen ± ƒ900.—, terwijl de kosten van de benzinetank met toebehoren eveneens op ongeveer ƒ900.— kwamen te staan.
      Het gebouwtje werd bij onderhandsche besteding uitgevoerd door den heer Ph. J. Reeser Ezn., aannemer te ’s-Gravenhage, het smeedwerk door de Firma F. W. Braat te Delft geleverd en de ijzeren ramen door den agent der Crittal Cy., de heer W. Schlusen te ’s-Gravenhage. De verwarmingsinstallatie was opgedragen aan de Firma W. Slotboom en de electrische verlichting aan den heer B. L. Vogels Dolhaim, beiden te ’s-Gravenhage gevestigd.

P. H. S.