Wikisource:De kroeg/Archief/jun 2016

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Koos Speenhoff[bewerken]

Koos Speenhoff is sinds 1 januari PD, want 70+ jaar dood. Ik heb alvast 't Broekie van Jantje aangemaakt, maar kan daar wegens blokkade geen link op Wikipedia maken of veranderen. Kan iemand helpen en eventueel meer van en/of Speenhoff hier of daar opnemen? Alvast dank!  Klaas `Z4␟` V:  15 jun 2016 08:30 (CEST)

Leuk dat je hier bijdraagt, Klaas! Het zou nog leuker zijn als je ook een bron voor je werk zou kunnen toevoegen. We zijn hier op WikiSOURCE. Alles wat hier wordt gepubliceerd, moet ofwel voorzien zijn van een duurzame internet-link, of van een scan van een origineel boek. Kun je daar aankomen? Groet, --Dick Bos (overleg) 16 jun 2016 21:29 (CEST)

De bronvermelding die op Wikipedia straat in het artikel heb ik gebruikt. die kun je daar knippen (ik niet, want ik ben geblokkeerd) en hier plakken. Vervolgens plak je het Wikiquote-sjabloon op voornoemd artikel en klaar is Kees. De link die ik heb gebruikt.  Klaas `Z4␟` V:  17 jun 2016 07:47 (CEST)

Nog ouder[bewerken]

Bijvoorbeeld deze van de Vlaming Karel Lodewijk Ledeganck en meer kun je vinden.  Klaas `Z4␟` V:  17 jun 2016 08:06 (CEST)

Winterreise (Schubert)[bewerken]

Ik heb vandaag deze pagina toegevoegd. De teksten stonden eerst op Wikipedia en zijn daar twee maanden geleden neergezet (zie de bewerkingsgeschiedenis van w:Winterreise (Schubert)). Of alles auteursrechtelijk hiermee helemaal in orde is, kan ik evenwel niet met zekerheid zeggen, maar is natuurlijk belangrijk. Het zou dus mooi zijn als iemand daar nog even naar wil kijken. De Wikischim (overleg) 17 jun 2016 12:17 (CEST)

Tja..... Het ziet er niet slecht uit. Laten we dat vooropstellen. Maar met de "bronnen" zit het natuurlijk niet heel erg lekker. De persoon die dit op nl-wiki heeft gezet heeft niet zoveel edits op zijn/haar naam staan (om het maar even voorzichtig te zeggen). Maar we zullen eens kijken of we contact kunnen krijgen. In het algemeen lijkt het me niet dat nl-ws het afvalputje van nl-wiki zou moeten zijn voor dingen waar auteursrechtelijk geen of onvoldoende duidelijkheid over is. (Overigens dit overleg even naar de overlegpagina gekopieerd). Haartelijke groet, --Dick Bos (overleg) 18 jun 2016 11:14 (CEST)
Prima. Mocht het auteursrechtelijk niet in orde blijken, dan kan het gewoon weer worden verwijderd. (Overigens zou ik dat op zich een beetje zonde vinden, maar ja.) De Wikischim (overleg) 18 jun 2016 12:26 (CEST)
Even voor de volledigheid; dit is de oorspronkelijke toevoeging op WP. Jammer genoeg heeft de toevoeger niet meer duidelijkheid verschaft waar hij zijn tekst precies vandaan heeft; heeft hij de Nederlandse vertaling misschien zelf gemaakt? De Wikischim (overleg) 19 jun 2016 16:44 (CEST)

Ook op nl-Wikisource vieren de wijsneuzen hun vijftienjarige feestje een beetje[bewerken]

oor wie het nog niet gezien had: een prachtig animatie-filmpje (helaas alleen over ons "grote zus-project" Wikipedia): [1]. Ik moet nog opzoeken waar het op commons staat. En natuurlijk ook dit berichtje in de zondag-editie van De Telegraaf: [2] (ik heb die fotograaf en journaliste maar niet uitgelegd dat ik vooral voor Wikisource werk; dat is allemaal veel te ingewikkeld..... Trouwens ook Gebruiker:Hansmuller en Gebruikster Ciell zijn hier wel te vinden!).

Happy birthday! --Dick Bos (overleg) 19 jun 2016 11:50 (CEST)