Overleg gebruiker:Evil berry

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gtk-dialog-info.svg   Welkom op Wikisource, Evil berry!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgen een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes of de Nog te vertalen-bronnen. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Heb je je nog niet (gratis) geregistreerd, bedenk dan dat dit veel voordelen heeft. Je hebt meer mogelijkheden; zo kun je allerlei voorkeuren instellen en je eigen artikelen in de gaten houden. Ook als je vanaf verschillende computers werkt komen je bijdragen dan in één overzicht. Daarnaast roept een naam binnen de gemeenschap meer herkenning op dan een IP-adres.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus ~~~~.
  • Lees ook eens de conventies en de wikiquette van Wikisource.


Veel plezier en succes namens alle gebruikers van Wikisource!

Welkom hier! -- Quistnix 25 sep 2005 16:26 (CEST)

Mmmmm.. Ik had net een bewerkingsconflict met je toen ik net welkom wilde wensen, hahaha. Welkom Evil berry!! ;-) — empoor! / nl: 25 sep 2005 17:18 (CEST)

overzicht[bewerken]

Hoi Evil,

Is het misschien handig om bij het hertalen alleen de hertaalde hoofdstukken te voorzien van een hoofdstuknummer? Dit voor de overzichtelijkheid voor de hertalers. effeietsanders 14:28, 10 november 2005 (CET)

Misschien wel, hoewel het indelen in hoofdstukken ook zijn voordelen heeft. Maar eigenlijk kan je zo op het eerste zicht al zien wat hertaald is. Evil berry 14:31, 10 november 2005 (CET)
Het scheelt wat zoekwerk :) Dan kan ik gewoon kijken welke hoofdstukken nog geen kopje hebben. Want soms ligt ie op t randje, en twijfel ik of ik zal gaan omgooien of niet. effeietsanders 14:33, 10 november 2005 (CET)
Als je twijfelt kan je het origineel op Kox Kollum opzoeken en de Franse versie eens doornemen. Evil berry 10 nov 2005 14:59 (CET)

Lijsten van auteurs[bewerken]

Hallo! Ik heb het Hoofdportaal van geschiedschrijvers genomineerd om uiteindelijk tot slechts één lijst van auteurs te komen. In de Kroeg heb ik met Romaine gediscussieerd om tot een wat eenvoudiger structuur te komen van Wikisource. Vandaar... Misschien heb je het verhaal gelezen, maar het zou eens goed zijn als meer actieve gebruikers met ons zouden meedenken. Groet, JosN 28 jan 2009 19:04 (CET)

Hellenica Oxyrhynchia[bewerken]

w.b. Hellenica Oxyrhynchia: zie ook de melding hier: Wikisource:Te verwijderen van alweer een paar maanden terug! Groet, --Dick Bos (overleg) 28 okt 2018 20:32 (CET)