Overleg gebruiker:Hamaryns

Uit Wikisource
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gtk-dialog-info.svg   Welkom op Wikisource, Hamaryns!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgen een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes of de Nog te vertalen-bronnen. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Heb je je nog niet (gratis) geregistreerd, bedenk dan dat dit veel voordelen heeft. Je hebt meer mogelijkheden; zo kun je allerlei voorkeuren instellen en je eigen artikelen in de gaten houden. Ook als je vanaf verschillende computers werkt komen je bijdragen dan in één overzicht. Daarnaast roept een naam binnen de gemeenschap meer herkenning op dan een IP-adres.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus ~~~~.
  • Lees ook eens de conventies en de wikiquette van Wikisource.


Veel plezier en succes namens alle gebruikers van Wikisource!

Groet, JosN 14 dec 2007 20:21 (CET)Reageren[reageer]

Johannes V[bewerken]

Scherp van je opgemerkt, op p. 276. Als ex-onderwijsman zou ik nou natuurlijk moeten zeggen dat ik opzettelijk een foutje had gemaakt, om te kijken of de studenten (in dit geval degene die de controle uitvoeren) goed opletten... Maar dat was niet zo hoor! Ik heb er bij het proeflezen glad overheen gelezen. Op een of andere merkwaardige manier is het inderdaad waarschijnlijk door de OCR veroorzaakt. Kijk maar op de platte tekst-versie op IA, waar dit allemaal oorspronkelijk vandaan komt.

Het werk schiet inmiddels trouwens aardig op, he! Nog een paar pagina's en er is weer een heel werk groen (en heel erg netjes gecorrigeerd!)

Als je zin (en tijd) hebt om aan een volgend werk te beginnen: laat maar eens weten wat je leuk zou vinden om aan te pakken. Dan kunnen we misschien gezamenlijk iets doen.

Iets anders: dat er geen spaties rondom de m-dash staan, komt omdat deze bladzijden allemaal (door mij) zijn "gepoetst" met de "CLEAN UP OCR" tool. Ik weet niet of je weet wat dat is. Het is een uitermate handige tool, maar hij is ontworpen voor de Engelstalige ws, en ik zou niet weten hoe ik die kan "lokaliseren" voor de Nederlandstalige. In het Engels worden er geen spaties voor en na het "gedachtenstreepje" gezet. En die worden met de tool dus automatisch verwijderd.

Hartelijke groet, --Dick Bos (overleg) 12 apr 2022 11:09 (CEST)Reageren[reageer]

klaar! mooi werk.... --Dick Bos (overleg) 10 mei 2022 14:38 (CEST)Reageren[reageer]